Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Cakebakkerij van der Spoel bakt nu ook biologisch
"Bio-certificaat hoeft geen grote drempel te zijn"

Cakebakkerij van der Spoel uit Stellendam ontving onlangs een biologisch certificaat. In de aanloop naar Pasen heeft het familiebedrijf van Ron van der Spoel het extra druk. Gedecoreerde Paasartikelen en een speciale Paascaketulband zijn haast niet aan te slepen, zoveel vraag is er naar.

Ambitie

"Bakken zit in ons DNA", zegt van der Spoel. Het familiebedrijf gaat al generaties lang mee. Sinds 10 jaar niet meer als bakker-op-de-hoek, maar gespecialiseerd in het bakken van cakes. En met succes. "Onze traditionele Nederlandse cake ligt op de versafdelingen van de bekende Nederlandse supermarkten". Het bedrijf groeit nog steeds en de ambitie ook. Voor biologische cake ziet Van der Spoel kansen. "Op cakegebied is er nog weinig biologisch aanbod."

Zoektocht

Het was voor hem, zijn vader en zijn broer de reden om een bio-certificaat aan te vragen. Dat had nog wel wat voeten in de aarde, want de receptuur moest aangepast worden. Met name de houdbaarheid vormde een probleem. "Gangbaar mogen wij meer hulpstoffen gebruiken om de natte cake, die Nederlanders het lekkerste vinden, een paar weken goed te houden. Voor het evenaren van de smaak ťn de houdbaarheid was een zoektocht nodig naar de juiste ingrediŽnten. Maar we zijn erin geslaagd."

Geen grote drempel

Bij de totstandkoming van het product werd de cakebakker geholpen door Skal Biocontrole. "Het contact was positief, het verliep vooral via email. Een inspecteur van Skal is een dagdeel in de bakkerij geweest en controleerde of wat we op papier hebben staan ook in de praktijk gebeurt. Dat was allemaal in orde." Voor andere ondernemers die willen starten met bio heeft van der Spoel nog een tip: "Denk er niet te zwaar over. Handhaaf je de kwaliteitsnormen, dan is het bio-certificaat geen grote drempel."

Voor meer informatie: www.skal.nl

Publicatiedatum: 10-4-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

8-12-2017 Biologische speculaas het hele jaar door
4-12-2017 Thedinghsweert koekjes - met zorg gebakken
1-12-2017 Bietenbrownie en wortelmuffin tegen voedselverspilling
17-11-2017 Exclusief in BelgiŽ: bio-marsepein van HygiŽna
16-11-2017 Bakkerij Hardeman heet nu 'Gerard & Suus'
10-11-2017 Bezorgservice Bready: brood 's nachts besteld, 's ochtends in huis
9-11-2017 Nieuw: biologische pompebledbroodjes uit Friesland
6-11-2017 Nieuw bij Natudis: Ranson Bierbroodmixen
3-11-2017 Wethouder Het Bildt krijgt eerste Fairtrade Suikerbrood van Eko Bakkerij Bolhuis
12-10-2017 Twee Great Taste Awards voor bio-kaasbiscuits Buiteman
27-9-2017 Voormalige natuurvoedingswinkelier begint banketservice
25-9-2017 Afbakbroodjes en baguettes nieuw merk Slooow in het schap
21-8-2017 Mobiele houtoven: geen ambacht, maar kleinkunst
18-8-2017 Oogst bio-granen bijna afgerond
9-8-2017 Nieuw: gluten- en suikervrije bakmixen van Nutridia
8-8-2017 De Picknick-Kar is klaar voor markten en evenementen
21-7-2017 TerraSana presenteert kleurrijke vernieuwde broodlijn
5-7-2017 Historische relatie Korenmolen en biobakkerij in ere hersteld
23-6-2017 Omzet bio-brood in servicesupers stijgt ruim een kwart in 2016
19-6-2017 Biologisch zuurdesembrood uit Eindhoven: Het Hoevebroodt

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *