Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FreshNSure Apple test uitgebreid naar meer appelrassen

NSure heeft de toepassing van de FreshNSure Apple test uitgebreid naar meer rassen. Vanaf nu kan de test ook gebruikt worden voor de appelrassen Golden Delicious en Pink Lady.

Met de FreshNSure test kan worden aangetoond of een partij appelen al dan niet is behandeld met 1-MCP, ondanks dat 1-MCP behandeling geen residu achterlaat. Appelen worden met 1-MCP behandeld om ze langer te kunnen bewaren en ze te beschermen tegen de nadelige invloed van ethyleen. De test is gebaseerd op het meten van verschillen in genactiviteit die het gevolg zijn van een 1-MCP behandeling. Deze verschillen tonen aan of 1-MCP - al dan niet - werd toegepast. De test is nu beschikbaar voor de volgende rassen: Gala, Red Delicious, Golden Delicious (nieuw), Fuji, Granny Smith, Elstar, Jonagold, Pink Lady (nieuw) en ieder van hun mutanten.

Naast validatie voor meer rassen, stelt NSure zich tot doel de testspecificaties doorlopend te optimaliseren. Zo wordt momenteel onderzocht of het mogelijk is het bemonsteringsmoment te vervroegen naar 1 maand nadat de appelen zijn opgeslagen (in plaats van na 3 maanden). In de volgende video wordt de bemonsteringsmethode stap voor stap gepresenteerd:



Voor meer informatie:
NSure BV
Binnenhaven 5
6709 PD Wageningen
T +31 317 466 666
info@nsure.nl
www.nsure.eu
Publicatiedatum: