Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aloë Vera, biologische grondstof uit subtropische landen

René van Lohuizen, is Director International Sales voor Aloecorp. Hij vertelt over de plantage, verbouwing, cultivering en verwerking van Aloë Vera grondstoffen. René (foto rechts): "Het verhaal begint op ons akkerbouwbedrijf in Tampico, Mexico, waar onze Aloë Vera groeit zonder chemicaliën. Duurzame productie en research plaatsen Aloecorp's producten in de wereldtop. We verwerken de volwassen Aloë-planten tot Aloë Vera sap en concentraten, zowel in vloeistoffen als in poeder. We gebruiken nieuwe productietechnieken die de actieve ingrediënten in de Aloë beschermen en intact laten. Aloë Vera bestaat uit vele individuele bestanddelen: onder andere mineralen, sporenelementen en polysacchariden. Door de stringente kwaliteitscontrole kunnen Aloecorp's producten voldoen aan Amerikaanse Standard of Excellence en diverse certificeringen zoals USDA-NOP and EU organic certifications."



In diverse landen met subtropisch klimaat wordt Aloë Vera in de natuur zelf geoogst. Voor productie buiten bedrijfsmatige plantages bestaan richtlijnen, good agricultural and collection practices (GACPs). René: "Onze eigen Aloë-producten zijn afkomstig van onze eigen plantage. Zo kunnen wij de kwaliteit waarborgen voor de voedingsmiddelenindustrie, cosmetica- en farmaceutische industrie. De Aloëplant groeit in drie jaar tot een volwassen plant en wordt gedurende acht jaar daarna regelmatig gebruikt om de buitenste bladeren van te oogsten. Een blad Aloë Vera weegt ongeveer een halve kilogram op het moment dat het wordt verwerkt. De plant vormt jonge scheuten tijdens de groei die kunnen worden herplant en tot volwassen plant opgekweekt."



De laatste jaren heeft Aloecorp een toename gezien van het gebruik van Aloë Vera als actief ingrediënt in bovenstaande markten. "Het betreft hier dan vrijwel uitsluitend de species Aloë Barbadensis Miller. Aloë Vera is wereldwijd het meest gecultiveerde type Aloë plant omdat dit product bekend staat om zijn medicinale eigenschappen."



Voor meer informatie: www.aloecorp.com
Publicatiedatum: