Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
"Binnenkort ook vegan variant van overnight oats"
Van Haver Tot... Neurenberg

Tholen - Van Haver Tot... Neurenberg in dit geval. Van Haver Tot... stond onlangs namelijk voor het eerst op de BIOFACH. Zoals de naam al verklapt, gaat het om producten die op basis van lokaal geteelde haver gemaakt zijn. Huub Schoemaker vertelt dat de beursdeelname een succes was. "De belangstelling was enorm. Veel mensen vonden het heel bijzonder dat we vegetarische producten maken op basis van haver. Dit is weer eens wat anders dan soja en dergelijke", aldus Huub.

Hij geeft aan dat Van Haver Tot... ook naar het buitenland gaat met de biologische producten. "Daarom hebben we besloten om aan de BIOFACH deel te nemen. 'Van Haver Tot...' is het merk voor de Benelux. Voor de overige landen in Europa hebben we op de BIOFACH de merken 'From Oats To...' en 'Von Hafer Bis...' geïntroduceerd."

Van Haver Tot... presenteerde op de BIOFACH ook een nieuw concept, de zogenaamde overnight oats. "Dit concept bestaat uit volkorenhaver met of zonder fruit en yoghurt of kwark. Dit hebben we ontwikkeld in samenwerking met Weerribben Zuivel. De overnight oats zijn ideaal als ontbijt of tussendoortje en bevat geen toegevoegde suiker of conserveermiddelen. Binnenkort brengen we ook een vegan variant hiervan op de markt."Het biologische assortiment van Van Haver Tot... bestaat verder uit diverse vegetarische producten, zoals balletjes en burgers van rode biet & cranberry, pompoen & wortel, groene asperges & courgette en boerenkool & pastinaak. En een etnische range met Thai Sweet Chili, Mexicaans en Javaans. De glutenvrije granolarepen van Van haver Tot... zijn er in vier smaken, waaronder Chocolade & Hazelnoot en Cranberry & Walnoot. Huub: "Deze repen liggen onder meer bij de NS-kiosken."

Huub vertelt dat de producten geen toegevoegde suiker of conserveermiddelen bevatten. "We werken met heel pure recepten. Zo maken we onze vegetarische balletjes en burgers zoals je dit zelf thuis zou kunnen doen. Ze bestaan uit haver met linzen, groenten en kruiden."

Geslaagd beursdebuut

Hij geeft aan dat het contact met de andere ondernemers op de beurs ook heel leuk en leerzaam was. "Zeker als je er voor de eerste keer staat. Het is ook heel spannend wat het gaat opleveren." Hij is er zeker van dat de beursdeelname de deuren naar het buitenland heeft geopend. "Onze targetlanden zijn België, Duitsland, het VK en de Scandinavische landen. Daar wordt ook heel veel haver gegeten. En haver is ook daar hip. Op de beurs is daar vandaan veel interesse getoond. Ook vanuit Italië was er belangstelling voor onze vegetarische producten. We hebben er heel veel potentiële klanten uitgehaald. Dit maakte onze deelname heel waardevol."

Voor meer informatie:

Huub Schoemaker
hschoemaker@2bdede.nl
www.vanhavertot.nl

Publicatiedatum: 31-3-2017
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

22-1-2018 Lovechock presenteert 'Love Warrior'-campagne
19-1-2018 Vet verbranden met muesli eten
16-1-2018 De Smaakspecialist: behind the scenes
15-1-2018 Rijstvellen voor Vietnamese summer rolls
12-1-2018 "Luxe truffelolie traktatie voor connaisseurs"
12-1-2018 Drie nieuwe smaken voor krachtkoek Biobite
12-1-2018 Bananenkoekjes zonder toegevoegde suiker
11-1-2018 Vikingen inspireren North Sea Salt Works
11-1-2018 Meesters van De Halm presenteert drie nieuwe producten
10-1-2018 Nieuw van TerraSana: Moerbei-crumble
8-1-2018 Bio-beurs: Maak kennis met Delicious & Sons
8-1-2018 Vier nieuwe producten en een kleurige 'look'
4-1-2018 "Glutenvrij nu echt een gevestigde productgroep"
22-12-2017 Superfood-chocolade met een persoonlijk tintje
22-12-2017 Akkerbouwbedrijf Donker Bio verdubbelt verwerkingscapaciteit
22-12-2017 Nieuw: LunaeTerra Italiaanse Extra Vierge olijfolie
18-12-2017 Natudis en Het Blauwe Huis starten samenwerking
15-12-2017 "CBD-producten inmiddels uit de taboesfeer"
13-12-2017 Tweede verkooppunt Eko Twente geopend in Delden
12-12-2017 Kroegliefde aan de basis van biologische olijfolie

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *