Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
"Binnenkort ook vegan variant van overnight oats"
Van Haver Tot... Neurenberg

Tholen - Van Haver Tot... Neurenberg in dit geval. Van Haver Tot... stond onlangs namelijk voor het eerst op de BIOFACH. Zoals de naam al verklapt, gaat het om producten die op basis van lokaal geteelde haver gemaakt zijn. Huub Schoemaker vertelt dat de beursdeelname een succes was. "De belangstelling was enorm. Veel mensen vonden het heel bijzonder dat we vegetarische producten maken op basis van haver. Dit is weer eens wat anders dan soja en dergelijke", aldus Huub.

Hij geeft aan dat Van Haver Tot... ook naar het buitenland gaat met de biologische producten. "Daarom hebben we besloten om aan de BIOFACH deel te nemen. 'Van Haver Tot...' is het merk voor de Benelux. Voor de overige landen in Europa hebben we op de BIOFACH de merken 'From Oats To...' en 'Von Hafer Bis...' geÔntroduceerd."

Van Haver Tot... presenteerde op de BIOFACH ook een nieuw concept, de zogenaamde overnight oats. "Dit concept bestaat uit volkorenhaver met of zonder fruit en yoghurt of kwark. Dit hebben we ontwikkeld in samenwerking met Weerribben Zuivel. De overnight oats zijn ideaal als ontbijt of tussendoortje en bevat geen toegevoegde suiker of conserveermiddelen. Binnenkort brengen we ook een vegan variant hiervan op de markt."Het biologische assortiment van Van Haver Tot... bestaat verder uit diverse vegetarische producten, zoals balletjes en burgers van rode biet & cranberry, pompoen & wortel, groene asperges & courgette en boerenkool & pastinaak. En een etnische range met Thai Sweet Chili, Mexicaans en Javaans. De glutenvrije granolarepen van Van haver Tot... zijn er in vier smaken, waaronder Chocolade & Hazelnoot en Cranberry & Walnoot. Huub: "Deze repen liggen onder meer bij de NS-kiosken."

Huub vertelt dat de producten geen toegevoegde suiker of conserveermiddelen bevatten. "We werken met heel pure recepten. Zo maken we onze vegetarische balletjes en burgers zoals je dit zelf thuis zou kunnen doen. Ze bestaan uit haver met linzen, groenten en kruiden."

Geslaagd beursdebuut

Hij geeft aan dat het contact met de andere ondernemers op de beurs ook heel leuk en leerzaam was. "Zeker als je er voor de eerste keer staat. Het is ook heel spannend wat het gaat opleveren." Hij is er zeker van dat de beursdeelname de deuren naar het buitenland heeft geopend. "Onze targetlanden zijn BelgiŽ, Duitsland, het VK en de Scandinavische landen. Daar wordt ook heel veel haver gegeten. En haver is ook daar hip. Op de beurs is daar vandaan veel interesse getoond. Ook vanuit ItaliŽ was er belangstelling voor onze vegetarische producten. We hebben er heel veel potentiŽle klanten uitgehaald. Dit maakte onze deelname heel waardevol."

Voor meer informatie:

Huub Schoemaker
hschoemaker@2bdede.nl
www.vanhavertot.nl

Publicatiedatum: 31-3-2017
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

21-9-2017 Epke Zonderland fan van bio-kokosolie
20-9-2017 "Mooie mijlpaal voor de Nederlandse bio-sector"
15-9-2017 Hoogwaardig proteÔnemeel van walnoot, lijnzaad en pompoenpit
11-9-2017 "Eigen merk als proeftuin voor marktbetreders"
8-9-2017 Rude Health omarmt granola, drinks en crackers
8-9-2017 Nieuw bij UniPharma: CoCao chocolade
5-9-2017 ďZeker impact op bijenvolken, maar niet rampzaligĒ
4-9-2017 Doritos krijgt biologisch broertje
4-9-2017 Nieuw in Nederland: Hippeas
31-8-2017 Biologische tussendoorkoekjes betreden Belgische markt
31-8-2017 Nieuwe glutenvrije hartige snacks: triangles
28-8-2017 Vlaams-Brabant zoekt partner voor uitbouw Proefcentrum Pamel
24-8-2017 Ton is niet weg te slaan uit productieruimte
18-8-2017 Bio gooit hoge ogen bij Paprika chips-wijzer
14-8-2017 'Super Bouillon': bouillon zonder vezelarme vulstoffen
7-8-2017 Tons ongezoete bio-ketchup bovenaan 'Ketchupwijzer'
21-7-2017 Nieuwe kokosoliŽn onder Ekoland
20-7-2017 Biologische theeproducent geselecteerd voor Innovatiefonds
20-7-2017 Marc. introduceert drie biologische zeewiersauzen
13-7-2017 Europa's eerste biologische oliemolen flink uitgebreid

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *