Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Teelt met aardwarmte: "dubbel zo duurzaam"

Kwekerij Tabos helemaal over op bio-teelt

Harvest House teler Tom Bos uit Vierpolders teelt al sinds 2012 biologisch. Dit begon destijds met zo'n 17.000 m2. Inmiddels teelt hij volledig biologisch op 8,2 hectare zowel paprika als tomaat. Wat het teeltbedrijf van Tom zo bijzonder maakt, is dat er ook met behulp van aardwarmte wordt geteeld. Uniek, want deze combinatie komt bij geen enkel ander teeltbedrijf voor. Door gebruik te maken van aardwarmte kan voor wel 70% in de (energie) behoefte worden voorzien. Daarnaast wordt vloeibaar CO2 gebruikt. Hiermee is het bedrijf vrijwel niet afhankelijk van fossiele brandstoffen.



Biologisch telen is voor Tom een bewuste keuze. Het is een andere teeltmethode en er zijn meer onzekere factoren dan bij een gecontroleerde teelt in de kas. Toch zou hij niet anders willen en blijft hij investeren in een duurzame teelt. "Het mooie van biologisch telen is ook dat de inspanning die we leveren om de grond gezond te maken, blijvende verbetering geeft. Zo kunnen we nog vele jaren verder zonder dat de grond uitgeput raakt."

De BIO tomaten van Tabos zijn vanaf week 14 beschikbaar en worden verkocht via telerscoöperatie Harvest House.

Voor meer informatie:
Harvest House
Jaco Hoogerbrugge
T. 0174-519 163
www.harvesthouse.nl
Publicatiedatum: