Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
Gregor Oomens (Dapp Frietwinkel Breda): "Bakken in schil geeft mooie smaak"
Frietje stoof als specialiteit van het huis

Tholen - Het winkelend publiek in Breda kan sinds juni voor verse biologische frieten terecht bij Dapp Frietwinkel. Ook vanaf de vele en vaak drukbezette terrassen is de zaak in de Korte Brugstraat snel te bereiken. "De basis van deze Frietwinkel is het geloof in een puur, mooi bio-frietje", vertelt Gregor Oomens. "Het belangrijkst is dat het frietje lekker is. Omdat de aardappelen die we gebruiken biologisch zijn is het mogelijk om ze in de schil te bakken. Dat geeft een bijzondere uitstraling en zeker ook een mooie smaak aan de friet. Het is gaaf om met mooie pure producten te kunnen werken."
 


De meest verkochte snack is de kroket, geeft Gregor aan. "De rundvleeskroket is het meest makkelijk benaderbaar. Toch hebben de klanten die voor een andere snack kiezen de meeste waardering voor de garnalen- en de groente-Parmezaan-kroket." Gregor maakt zelf vers stoofvlees. "Die maak ik hier ter plekke, dat vind ik erg leuk om te doen. Hiervoor werk ik samen met de lokale slager van De Groene Weg. Hij levert de runderriblappen. En Bakkerij De Gomer bakt speciaal voor ons een bio-broodje voor het broodje kroket."
 

Gregor met een pan vers huisgemaakt stoofvlees.

Het frietje stoof kost 9,50 euro. "Wanneer mensen opmerken dat ze de producten best duur vinden, pak ik de kans om uit te leggen wat er achter zit. Met ons frietje stoof krijg je bijvoorbeeld 2 ons huisgemaakt stoofvlees met friet, waar zie je dat nog?" Voor Gregor draait het bij Dapp Frietwinkel om smaak, puurheid, eerlijkheid en echtheid: "We hebben hier echt een heel mooi frietje. En we hanteren op basis van locatie, inkoop, service en kwaliteit een goede prijs." 

Glimlach

Wat is voor Gregor het leukst aan het runnen van de Dapp Frietwinkel? "Dat zijn de complimenten en de glimlach die je krijgt. Dat werkt ook andersom. Een regelmatig terugkerende klant vroeg me onlangs waarom ik altijd moet glimlachen als hij binnenstapt. Dat heb ik hem even uitgelegd: 'Iedere keer dat ik jou zie denk ik aan de blik op je gezicht toen je voor het eerst een garnalenkroket at. Daar werd ik erg vrolijk van.' Een mooi moment vond ik ook dat een Belgische vrouw meteen terug kwam lopen om me te complimenteren nadat ze om de hoek het eerste frietje had geproefd." 


Links is Gregor voor het raam verse friet aan het snijden. Dit trekt altijd veel bekijks. Rechts het menu van Dapp Frietwinkel Breda.

Breda logisch

Dapp Frietwinkel in Breda is in juni vorig jaar geopend. Gregor is de eerste franchisenemer van Dapp met een winkel. "In mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging kwam ik in aanraking met dit concept. Ik viel op de puurheid en eenvoud ervan. Uiteindelijk heb ik Siem en Roderick van Dapp zelf benaderd en gevraagd of ze ook aan franchise doen. Eerst hebben we overlegd over de Dapp Frietfiets, maar we kwamen al snel uit op een winkel met in de nabije toekomst een fiets." Breda was voor hem het meest logisch, al liggen zijn roots in Zeeuws-Vlaanderen. "Mijn ouders zijn namelijk rasechte Bredanaars. Daar komt bij dat dit dé stad in Brabant is waarbij ik dit concept het beste vind passen. Dat maakte Breda voor mij het meest ideaal om deze zaak te beginnen."
 

De 'Wist je dat?'-feitjes aan de muur, met onder meer Wist je dat? Wij trotse winnaar zijn van de AD-Friettest 2015? - In onze rundvleeskroketten ruim 30% biologisch rundvlees zit? - Onze aardappelen biologisch zijn waardoor wij ze met de schil kunnen snijden en bakken? Onze frieten daardoor bomvol vitaminen zitten? - Onze olie wordt gerecycled tot biodiesel? - Onze aardappelen groeien op een biologische boerderij?

Gregor merkt dat veel mensen nog niet bekend zijn met het concept. "De naam Frietwinkel is zeker wel bekend, dit geldt ook voor de Frietfiets van Dapp. Daar is het allemaal mee begonnen. Doordat 'copycats' de naam Frietwinkel ook gebruiken, hebben we er onlangs voor gekozen om onze naam te wijzigen in Dapp Frietwinkel." De ondernemer erkent dat mond-tot-mond-reclame nog altijd het meest effectief is. "We mogen qua drukte tot nu toe zeker niet klagen. Breda moet ons echt nog beter leren kennen. Daarom is het belangrijk om nog duidelijker te maken waarin ons concept onderscheidend is: een puur, mooi biologisch frietje met bijbehorende snacks en drankjes."
 
Voor meer informatie:
 
Gregor Oomens
Dapp Frietwinkel Breda
Korte Brugstraat 1
4811 ZA Breda
06 10108556
Breda@frietwinkel.nl
www.frietwinkel.nl

Publicatiedatum: 28-3-2017
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

21-6-2018 Bio-horecaketen The Barn is failliet
19-6-2018 'Plantastic! Health Hub maakt Rotterdam groenste hotspot van Nederland'
19-6-2018 "Cateringconcept gezond, biologisch, duurzaam en lokaal"
15-6-2018 Meer bio voor grootkeukens
13-6-2018 EKO-keurmerk Horeca voor The Barn Leidsche Rijn en Odin-Rio de Bio
13-6-2018 Schijn bedriegt: garagebox is biologische, duurzame broodjeszaak
11-6-2018 Maximaal 130 Nederlandse vestigingen van La Place
8-6-2018 Twaalf procent van de foodtrucks op festivals noemt zijn eten biologisch.
8-6-2018 SNCKBR opent Europa’s grootste plantaardige restaurant in Utrecht
7-6-2018 Biologisch menu voor spelers Belgisch voetbalelftal
4-6-2018 Exki naar Duitsland en Spanje
31-5-2018 Den Haag uniek horecaconcept rijker
29-5-2018 BioPizza nieuwste plan van ondernemers BioToko
29-5-2018 App tegen voedselverspilling breidt uit naar Den Haag
29-5-2018 6x overnachten in hotel met biologisch eten
28-5-2018 Happy Tosti nu ook in Amsterdam
28-5-2018 Eerste ANWB Café opent 31 mei
23-5-2018 Studenten starten biologische saladebar
23-5-2018 Biologisch diner tijdens huwelijk prins Harry en Meghan
17-5-2018 Eerste No Waste menu door Nederlandse cateraar

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *