Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De toekomst van onze voedselsystemen

"FAO: "Business-as-usual geen optie"

Hoe kunnen we de groeiende wereldbevolking voeden? Dat is de vraag die de FAO - de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties - zich misschien wel dagelijks stelt. Recent hebben ze er opnieuw een onderzoeksrapport over uitgebracht. Het slechte nieuws: door de groeiende druk op de natuur, sociale ongelijkheid en klimaatverandering zijn onze voedselsystemen in gevaar. Er is echter ook goed nieuws: er is namelijk een oplossing in de vorm van duurzame landbouw. Maar om dat potentieel te ontsluiten, is er een grote transformatie nodig.



"Business-as-usual is geen optie", stellen de auteurs. "Want landbouw die massale ontbossing, watergebrek, uitputting van de bodem en hoge CO2-uitstoot veroorzaakt, leidt niet tot voedselproductie voor de lange termijn." Volgens de auteurs is er een tweesporenbeleid nodig: betere inkomsten voor arme mensen en een landbouwsector die beter bestand is tegen de klimaatverandering. Als het aan Stichting Grondbeheer ligt, is dit FAO-rapport een impuls voor wereldwijd meer bio(dynamische) landbouw. Want die manier van landbouw schept meer banen op het platteland. En het is wetenschappelijk bewezen dat bio(dynamische) landbouw minder druk legt op natuur en milieu en stabielere opbrengsten genereert in een veranderend klimaat.

Bron: Stichting Grondbeheer
Publicatiedatum: