Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biohuis en Natuurweide blijven fosfaatonrecht aanvechten

Kort geding fosfaatreductie op 12 april

Natuurweide vecht de fosfaatreductieregeling bij de rechter aan in de vorm van een kort geding, dat gepland staat op 12 april. De regeling is op 1 maart ingegaan. Diverse biologische melkveehouders worden op dit moment al gedwongen om dieren te laten slachten – en dat alleen maar om hogere bemestingsniveaus voor gangbare boeren veilig te stellen.

Bent u biologisch melkveehouder en wordt u gedupeerd door de regeling, neem dan contact op met uw rechtsbijstandsverzekering en vermeld dat u belang heeft bij deze rechtszaak. Diverse rechtsbijstandsverzekeringen doen mee. Meld het tegelijk bij de Natuurweide, in verband met de bijdrage van de verzekeraar, maar ook als u niet verzekerd bent: doe mee, via info@denatuurweide.nl.

In het kort geding worden enkel bedrijven als voorbeeld genoemd – het draait verder om algemene principes. Het is dus niet zo alle gedupeerde bedrijven bij de rechtbank bekend moeten zijn- iedereen kan nog steeds aanhaken. U kunt Biohuis en Natuurweide ook nog steeds over uw situatie berichten als u meent dat u een knelgeval bent. Controleer uw gegevens bij RVO en meld u daar ook aan als knelgeval. Biohuis en Natuurweide trekken er hard aan om het onrecht voor biologische melkveehouders te bestrijden; niet alleen via het kort geding maar ook via de politiek. De petitie Red de Biokoe kunt u hier nog steeds tekenen.

Bron: Biohuis




Publicatiedatum: