Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Stadsbakkerij Broodt bakt culinair brood voor restaurant De Lindehof

Restaurant De Lindehof in Nuenen is met twee Michelin-sterren inmiddels een vaste waarde in culinair Nederland. Het restaurant onder leiding van chef-kok Soenil Bahadoer staat bekend om gerechten die een harmonieuze compositie vormen van smaak, geur, kleur en vorm. Uiteraard vervult de smaak daarbij de hoofdrol. Iedere smaak heeft haar eigen kracht en intensiteit. Stap voor stap werkt Soenil naar een ware smaakexplosie toe. Iedere hap moet een feestje zijn, moet swingen. Soenil werkt alleen met pure, verse producten werkt. Als het mogelijk is, betrekt De Lindehof producten uit de directe omgeving. Leveranciers vormen een belangrijke bijdrage aan het succes. Zij zorgen niet alleen voor continu´teit, maar wijzen ook op nieuwe producten en ontwikkelingen.



Bij Stadsbakkerij Broodt in Eindhoven waren ze dan ook blij verrast toen ze door De Lindehof werden benaderd of zij het brood konden leveren dat bij de gerechten wordt geserveerd. "Het is een eer als je als leverancier wordt gevraagd door een bedrijf dat kwaliteit zo hoog in het vaandel heeft staan. Het legt vanzelfsprekend ook een hoge druk op je als bedrijf als de kwaliteit altijd perfect moet zijn", stelt de bakkerij.

Tussen De Lindehof en de bakkerij worden recepten uitgewisseld en proefbaksels gemaakt. Tot nu toe heeft dat geleid tot een aantal exclusieve broodjes voor de Lindehof. En in de toekomst gaat er nog meer geŰxperimenteerd worden. Soenil en Dido gaan in de bakkerij kijken wat er nog meer voor smaak, vorm en textuur combinaties te maken zijn die harmoniŰren met de gerechten van De Lindehof.  Hoewel brood een eeuwen oud voedsel is, is er op culinair gebied nog maar weinig mee gedaan. Daar ligt nog een wereld aan mogelijkheden om te innoveren en te verrassen.

Stadsbakkerij Broodt is de jongste bakkerij van Eindhoven. Het is de enige biologische bakkerij van Eindhoven en er wordt alleen met zuurdesem gebakken. De broden bestaan uit meel, water en zout. Er worden geen toevoegingen gebruikt. Door het beste meel, en onze kneed-, rijs-, en baktechniek krijgt het brood zijn typerende smaak, korst en kruim.

Voor meer informatie: www.broodt.nl

Publicatiedatum: 20-3-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

18-8-2017 Oogst bio-granen bijna afgerond
9-8-2017 Nieuw: gluten- en suikervrije bakmixen van Nutridia
8-8-2017 De Picknick-Kar is klaar voor markten en evenementen
21-7-2017 TerraSana presenteert kleurrijke vernieuwde broodlijn
5-7-2017 Historische relatie Korenmolen en biobakkerij in ere hersteld
23-6-2017 Omzet bio-brood in servicesupers stijgt ruim een kwart in 2016
19-6-2017 Biologisch zuurdesembrood uit Eindhoven: Het Hoevebroodt
12-6-2017 "Jammer dat Skal niet meer in staat is om mee te denken"
6-6-2017 Basisprijs bio-graanpool Agrifirm bedraagt 338,78 euro per ton baktarwe
24-5-2017 Bio-granen op windkracht
19-5-2017 Zeeuwse bio-bakker zet haar deuren wagenwijd open
12-5-2017 Buiteman introduceert biscuits met gerijpte Goudse kaas&bieslook
1-5-2017 Belgen bakken bio-brood met buitenlands bakgraan
28-4-2017 "Geen molen verwerkt grondstoffen zo zuiver als de Treffler molen"
19-4-2017 Tritordeum: graan met 40% minder gluten-eiwitten dan tarwe
10-4-2017 Nominatie voor bio-baktarwe uit de Groningse Graanrepubliek
10-4-2017 "Bio-certificaat hoeft geen grote drempel te zijn"
20-3-2017 Desembroden met een moderne kijk op de toekomst
16-3-2017 Kunstmest bij gangbare tarweteelt goed voor 40% CO2-uitstoot
2-3-2017 Nieuw: haverkoeken van Billy's Farm

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *