Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Stadsbakkerij Broodt bakt culinair brood voor restaurant De Lindehof

Restaurant De Lindehof in Nuenen is met twee Michelin-sterren inmiddels een vaste waarde in culinair Nederland. Het restaurant onder leiding van chef-kok Soenil Bahadoer staat bekend om gerechten die een harmonieuze compositie vormen van smaak, geur, kleur en vorm. Uiteraard vervult de smaak daarbij de hoofdrol. Iedere smaak heeft haar eigen kracht en intensiteit. Stap voor stap werkt Soenil naar een ware smaakexplosie toe. Iedere hap moet een feestje zijn, moet swingen. Soenil werkt alleen met pure, verse producten werkt. Als het mogelijk is, betrekt De Lindehof producten uit de directe omgeving. Leveranciers vormen een belangrijke bijdrage aan het succes. Zij zorgen niet alleen voor continuÔteit, maar wijzen ook op nieuwe producten en ontwikkelingen.



Bij Stadsbakkerij Broodt in Eindhoven waren ze dan ook blij verrast toen ze door De Lindehof werden benaderd of zij het brood konden leveren dat bij de gerechten wordt geserveerd. "Het is een eer als je als leverancier wordt gevraagd door een bedrijf dat kwaliteit zo hoog in het vaandel heeft staan. Het legt vanzelfsprekend ook een hoge druk op je als bedrijf als de kwaliteit altijd perfect moet zijn", stelt de bakkerij.

Tussen De Lindehof en de bakkerij worden recepten uitgewisseld en proefbaksels gemaakt. Tot nu toe heeft dat geleid tot een aantal exclusieve broodjes voor de Lindehof. En in de toekomst gaat er nog meer geŽxperimenteerd worden. Soenil en Dido gaan in de bakkerij kijken wat er nog meer voor smaak, vorm en textuur combinaties te maken zijn die harmoniŽren met de gerechten van De Lindehof.  Hoewel brood een eeuwen oud voedsel is, is er op culinair gebied nog maar weinig mee gedaan. Daar ligt nog een wereld aan mogelijkheden om te innoveren en te verrassen.

Stadsbakkerij Broodt is de jongste bakkerij van Eindhoven. Het is de enige biologische bakkerij van Eindhoven en er wordt alleen met zuurdesem gebakken. De broden bestaan uit meel, water en zout. Er worden geen toevoegingen gebruikt. Door het beste meel, en onze kneed-, rijs-, en baktechniek krijgt het brood zijn typerende smaak, korst en kruim.

Voor meer informatie: www.broodt.nl

Publicatiedatum: 20-3-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

25-5-2018 Nu ook speltpita's
18-5-2018 Biologische rawfood crackers ontstaan uit zoektocht naar oplossing allergie
15-5-2018 Driekant en EKO-keurmerk in RTL7-programma Greenproject
14-5-2018 Minder deelnemers voor duurzame taartenbakwedstrijd
14-5-2018 'De Twee Gebroeders' vertellen over bio-meel tijdens landelijke molendag
14-5-2018 "Geur van versgebakken brood stimuleert niet tot aankoop"
1-5-2018 Le Bonbon Franc nu Skal-gecertificeerd
30-4-2018 Renkumse Molen Skal-gecertificeerd
30-4-2018 Eerste bio-baktarwe sinds jaren in Friesland verbouwd
20-4-2018 Bakwedstrijd: biologische appeltaart
16-4-2018 Prť Pain heeft uitbreidingsplannen
12-4-2018 "Biologisch brood kan ook echt lekker en betaalbaar zijn"
9-4-2018 Tritordeum bereikt ook bakkersopleiding
5-4-2018 Broer en zus bakken bio-biscuits
26-3-2018 Nieuw: raw psylliumvezels
23-3-2018 Prins Harry en Meghan Markle kiezen voor biologische bruidstaart
14-3-2018 'Jenneke bakt lekkernijen 100% biologisch'
12-3-2018 Samenwerking verbetert communicatie over bio-bakgraan
6-3-2018 "Ik kan uitslapen doordat mijn deeg 16 uur moet rijzen"
1-3-2018 Marlies Billens: "Goede biologische olijfolie werkt prima als broodverbeteraar"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *