Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van tafel naar kavel

Biocafé: nieuwe ontmoetingsplek voor bio-telers uit Flevoland

Delphy start komend voorjaar met het Biocafé; een nieuw initiatief voor biologische telers in Flevoland en Noordoostpolder. Delphy doet dit gezamenlijk met de onlangs opgerichte Bioacademy, waarvan Delphy deelnemende partij is en adviesbureau van Tafel naar Kavel (Anna Zwijnenburg en Albert Jan Olijve). Doel van het Biocafé is om biotelers in een informele sfeer de mogelijkheid te geven actuele teeltvragen bij ervaren adviseurs en collegatelers neer te leggen en een gericht advies daarover te krijgen. Daarnaast is het doel biotelers elkaar te laten ontmoeten na afloop van het 'spreekuur'. In april is de start met twee bijeenkomsten die vrijblijvend te bezoeken zijn om kennis te maken met het Biocafé.



Het Biocafé wordt in het seizoen maandelijks op een vaste avond gehouden in een centraal gelegen café in Flevoland. Alle biologische telers zijn welkom in het Biocafé om hun actuele teeltvragen bij de adviseurs neer te leggen die hier vervolgens een antwoord op zullen geven. Bovendien kunnen collegatelers meedenken in de teeltvragen. Het gaat om actuele vragen op het gebied van bijvoorbeeld teelt, bewaring, bodembewerking, ziekten en plagen, mechanisatie, actuele marktvragen vanuit de afzet, etcetera.

De avonden zijn strak gepland: niet meer dan één uur voor alle vragen en discussie daarna tijd voor ontmoeting en een drankje. Ook diverse relevante sectorpartijen kunnen een bijdrage verzorgen tijdens het 'spreekuur'.

Achterliggend idee van het Biocafé is dat telers een antwoord kunnen krijgen op hun eigen actuele teeltvragen. Bovendien horen zij de vragen van collega's die wellicht relevant zijn voor hun eigen bedrijf, nu of in de toekomst. Zo kan een omschakelaar leren van een collega die vragen heeft over een heel ander gewas. Ook voor ervaren biologische telers biedt het Biocafé beantwoording van de actuele teeltvragen in het seizoen.

Voor meer informatie en/of aanmelding:
Marc Versprille, m.versprille@delphy.nl, 06 5342 7242
Christoffel den Herder, c.denherder@delphy.nl, 06 12155131
Anna Zwijnenburg, anna@vantafelnaarkavel.nl, 06 5320 8772
Publicatiedatum: