Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Crowdfundingsactie voor aanleg dementievriendelijke tuin

In Haaren wil een zorgboerderij een belevenistuin aanleggen voor cliƫnten met dementie. Onderzoek wijst uit dat dagbesteding de kwaliteit van leven verbetert en juist een groene omgeving kan daar heel functioneel in zijn. Ouderen met dementie leven op in een groene omgeving met geuren en kleuren die ze herkennen van vroeger. Een uitnodigende tuin kan ook activerend werken.

BTL ontwierp een binnentuin van 2000 vierkante meter voor de Zorgboerderij. Het ontwerp bevat bomen, een wandelpad, bloemborders, boomgaard, kippen en een stukje bloemrijk grasland. Vervolgens kwam de kans voorbij om via de Rabobank mee te doen met het platform 'aandeelindebuurt.nl'. Daarmee hoopt stichting Gemeynt de Es geld op te halen om de aanleg mogelijk te maken. De zorgboerderij startte recent met zorg voor mensen met dementie. De actie loopt tot 9 april.

Voor meer inforrmatie:
www.aandeelindebuurt.nl
www.tuindees.nl
Publicatiedatum: