Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Aroma's blijven behouden dankzij vacuümproces"
Zeroalcoolwines voor biologische alcoholvrije wijnen

Tholen - Er zijn webshops die biologische wijnen aanbieden. En er zijn webshops die alcoholvrije wijnen verkopen. Een webshop voor biologische alcoholvrije wijnen bestond echter nog niet, totdat de startup Zeroalcoolwines.com verscheen. Zeroalcoolwines biedt een assortiment aan biologische alcoholvrije wijnen en is een initiatief van Peter Mekking. "De naam 'Zeroalcoolwines' is een alliteratie tussen alcoholvrij en cool. Het moet aantrekkelijker worden om alcoholvrije wijn te drinken", aldus Peter.

Peter drinkt zelf geen alcohol meer, maar miste wel het wijntje. "Ik ben daarom op zoek gegaan naar een lekkere alcoholvrije wijn, maar dit bleek erg lastig. Het leek soms meer veredelde druivensap en dan nog vaak veel te zoet. Deze biologische alcoholvrije wijn van Weinkönig was de eerste waar ik meteen heel enthousiast over was. Omdat ik toe was aan een nieuwe uitdaging besloot ik zelf een poging te wagen om deze wijn te gaan verkopen."


Peter met voor hem op tafel een deel van het assortiment.

Hij richt zich met name op de business-to-business-markt. "Ik richt me op de natuurvoedingswinkels en bijvoorbeeld vegashops die onder meer in Amsterdam als paddenstoelen de grond uit schieten. Ik wil het liefst direct aan de winkels leveren." Ook in de horeca ziet hij kansen. "Alcoholvrije wijn is in de horeca vrijwel nergens te verkrijgen." Het biologische aspect ziet Peter als een mooie bijkomstigheid: "Als je er om de een of andere reden, wegens zwangerschap, medicijngebruik, sport, de Bob's onder ons, business lunches, afslankers; alcoholvrije wijn heeft tot 70% minder calorieën, eenmaal voor kiest om alcoholvrij te drinken, dan is het feit dat deze wijn ook nog eens biologisch is alleen maar een pre."

De wijnen importeert hij vanuit het Duitse Koblenz. "Het zijn in Frankrijk 'volwassen' geproduceerde wijnen. Die worden naar Duitsland geïmporteerd en die leverancier beschikt over een computergestuurd proces die de wijnen vacuüm trekt en tot 28 graden verhit. Dan wordt de alcohol er uitgefilterd en de aroma wordt dankzij dat vacuümproces weer terug in de wijn gestopt. Daarmee behouden ze zoveel mogelijk hun aroma. Op het moment dat je de alcohol er uit haalt haal je vaak de ziel uit de wijn en dat proberen ze met behulp van dit proces te voorkomen."



Het assortiment bestaat uit 7 verschillende wijnen van het merk Weinkönig: Romance en Rouge - Cabernet Sauvignon - Romance en Blanc - Sanus - Romance en Rosé - Pearl Rosé - Pearl Blanc. Ook is er een proefpakket beschikbaar met daarin alle soorten.



Voor meer informatie:

Peter Mekking
Zeroalcoolwines
06 27098030
sales@zeroalcoolwines.com
www.zeroalcoolwines.com

Publicatiedatum: 14-3-2017
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

22-1-2018 Koffieliefhebbers zijn op zoek naar kwaliteit
16-1-2018 Nieuwe look, smaak en filters voor losse-thee-lijn Simon Lévelt
15-1-2018 Twee nieuwe siropen uit Drenthe
15-1-2018 Natrada stelt Lazanou-wijnen voor tijdens Bio-beurs
12-1-2018 Schulp komt met Krachtsap op Bio-beurs
9-1-2018 7-Eleven introduceert lijn biologisch koudgeperste sappen
9-1-2018 Vodka gemaakt van biologische tulpenbollen
8-1-2018 Bio-wijnimporteur Bert Horstman valt in prijzen
20-12-2017 Linzensoep KleinsteSoepfabriek beste soep van het jaar
19-12-2017 Nieuw YouTube-kanaal: 'The Coffee School'
12-12-2017 Geraniums fleuren bio-limonade op
8-12-2017 Richard van der Linden van Coenecoop in Winelife hotlist top 50
8-12-2017 Hollandse cider als toonbeeld voor circulaire economie
6-12-2017 Drents blauwe bessensap als Glühwein
27-11-2017 Nieuw: Rabenhorst 120/80
24-11-2017 Biologisch citroenconcentraat Aldi genomineerd voor Gouden Windei
23-11-2017 Rabenhorst Gember-Mix krijgt Meilleur Produit Bio-erkenning
23-11-2017 Rooibosschaarste door misoogsten Zuid-Afrika
21-11-2017 Bio-bier gedoneerd aan bestolen café
15-11-2017 Theelandschap steeds meer versplinterd

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *