Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Happietaria Wageningen opent op 29 maart
Biologische oesterzwammen in benefietrestaurant

Tholen – Pop-up restaurant Happietaria opent eind maart haar deuren in Wageningen. Het tijdelijke restaurant wordt door zeven studenten uit de universiteitsstad gerund. Vier weken lang koken en bakken vrijwilligers de sterren van de hemel. De volledige opbrengst komt toe aan ontwikkelingsorganisatie Tear, dat zich hard maakt voor de verduurzaming van de gezondheidszorg in India. "Zo komen ook de meest kwetsbaren in India in aanmerking voor gezondheidszorg. Dat is hard nodig", vertelt Gerdine Bakker.



Happietaria krijgt veel producten gesponsord van telers uit de omgeving. De plaatselijke markt zorgt voor de grootste aanvoer. Zo staan er dit jaar biologische oesterzwammen op het menu van het bedrijf Mycocyling, dat een teeltlocatie heeft nabij het universiteitsterrein. Ook Lazuur Wageningen draagt een steentje bij en biedt tal van producten, waaronder kruiden. Het aanbod verschilt van jaar tot jaar. "Dit jaar is het aanbod biologisch vooralsnog bescheiden, maar dat kan nog altijd veranderen. Nieuwe sponsoren mogen zich altijd melden. Graag zelfs", lacht Gerdine.



Geert van Rumund, de burgemeester van Wageningen, geeft woensdagavond 29 maart (19:30 uur) het startschot. Caberatier TimZingt zorgt voor het nodige vermaak en voor de fijnproevers is er een speciaalbierborrel. Vanaf 30 maart wordt het restaurant in gebruik genomen voor het grote publiek en kunnen bezoekers terecht voor een ontbijt, (paas)brunch of diner.



Op zaterdag 1 april wordt een bakwedstrijd georganiseerd om geld op te halen voor het goede doel. Onder de noemer 'Heel Wageningen Bakt' komt jong en oud bijeen om hun bakkunsten te vertonen. Juryleden Annemarie, Emma en Marcel, drie kandidaten van Heel Holland Bakt 2016, zullen de taarten hoogstpersoonlijk komen proeven.

De organisatie zoekt momenteel nog naar vrijwilligers die mee willen draaien in de keuken of in de bediening. Het restaurant blijft tot 26 april geopend.

Voor meer informatie:
Gerdine Bakker
Happietaria Wageningen
Rustenburg 5
6701 BJ Wageningen
06 39090519
www.happietariawageningen.nl

Publicatiedatum: 13-3-2017
Auteur: Vincent Verboom
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

23-3-2017 Kinderopvang Tamboerijn: 100% biologisch eten en drinken
23-3-2017 "Ook in horeca is 100% bio makkelijk haalbaar"
22-3-2017 Bulgarije creëert meer toevoegde waarde in thuisland
22-3-2017 Nieuw selfservice bio-restaurant in Antwerpen geopend
21-3-2017 "Biologisch voor iedereen, niet alleen voor de bewuste happy few"
6-3-2017 Healthbox, waar voeding en cosmetica samenkomen
27-2-2017 Restaurant MOER focust op bio, lokaal en groenten
8-2-2017 Syrische vluchtelingen openen eerste EKO-gecertificeerde dönerrestaurant
3-2-2017 The Foodmaker lanceert biologische kant-en-klare maaltijden
30-1-2017 "Eerste 100% biologische, glutenvrij en lactosevrije snack in Nederland"
26-1-2017 Vitameals: maaltijdboxen voor speciale eetwensen
24-1-2017 Restaurant Gys krijgt EKO-keurmerk Horeca Goud
20-1-2017 Ruim 10.000 bezoekers in het Bio Proeflokaal
18-1-2017 De Kas wint award Beste Biologisch Restaurant van Nederland
11-1-2017 Oase voor duurzame horecaprofessionals
10-1-2017 Doe-het-zelver vent biologische soepen per bakfiets
9-1-2017 Horecabezoeker positief over duurzaamheidskeurmerk
5-1-2017 "Biologisch en culinair voor horecaprofessional binnen handbereik"
23-12-2016 Nieuwe Bagel & Beans Breda heeft aandacht voor bio
22-12-2016 Primeur in Nederland: pop-up biologisch restaurant

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *