Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Happietaria Wageningen opent op 29 maart
Biologische oesterzwammen in benefietrestaurant

Tholen – Pop-up restaurant Happietaria opent eind maart haar deuren in Wageningen. Het tijdelijke restaurant wordt door zeven studenten uit de universiteitsstad gerund. Vier weken lang koken en bakken vrijwilligers de sterren van de hemel. De volledige opbrengst komt toe aan ontwikkelingsorganisatie Tear, die zich hard maakt voor de verduurzaming van de gezondheidszorg in India. "Zo komen ook de meest kwetsbaren in India in aanmerking voor gezondheidszorg. Dat is hard nodig", vertelt Gerdine Bakker.



Happietaria krijgt veel producten gesponsord van telers uit de omgeving. De plaatselijke markt zorgt voor de grootste aanvoer. Zo staan er dit jaar biologische oesterzwammen op het menu van het bedrijf Mycocyling, dat een teeltlocatie heeft nabij het universiteitsterrein. Ook Lazuur Wageningen draagt een steentje bij en biedt tal van producten, waaronder kruiden. Het aanbod verschilt van jaar tot jaar. "Dit jaar is het aanbod biologisch vooralsnog bescheiden, maar dat kan nog altijd veranderen. Nieuwe sponsoren mogen zich altijd melden. Graag zelfs", knipoogt Gerdine.



Geert van Rumund, de burgemeester van Wageningen, geeft woensdagavond 29 maart om 19:30 uur het startschot. Caberatier TimZingt zorgt voor het nodige vermaak en voor de fijnproevers is er een speciaalbierborrel. Vanaf 30 maart wordt het restaurant in gebruik genomen voor het grote publiek en kunnen bezoekers terecht voor een ontbijt, (paas)brunch of diner.



Op zaterdag 1 april wordt een bakwedstrijd georganiseerd om geld op te halen voor het goede doel. Onder de noemer 'Heel Wageningen Bakt' komt jong en oud bijeen om hun bakkunsten te vertonen. Juryleden Annemarie, Emma en Marcel, drie kandidaten van Heel Holland Bakt 2016, zullen de taarten hoogstpersoonlijk komen proeven.

De organisatie zoekt momenteel nog naar vrijwilligers die mee willen draaien in de keuken of in de bediening. Het restaurant blijft tot 26 april geopend.

Voor meer informatie:
Gerdine Bakker
Happietaria Wageningen
Rustenburg 5
6701 BJ Wageningen
M: 06-39090519
www.happietariawageningen.nl

Publicatiedatum: 13-3-2017
Auteur: Vincent Verboom
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

23-4-2018 Klanten op excursie met jubilerend BD-Totaal
17-4-2018 Hoe organiseer je een eco-bruiloft?
16-4-2018 "Gaan wekelijks voor bio-zuivel naar de boerderij in Wilp"
13-4-2018 'Het leven is mooi' gekoppeld aan biologisch bewust eten op z'n Italiaans
12-4-2018 Nice & Nuts nu ook in kiloverpakkingen bij BD-Totaal
11-4-2018 EXKi heeft vierde filiaal in Nederland geopend
6-4-2018 'De tuin van de smid' viert jubileum tijdens verbouwing
3-4-2018 Dapp Frietwinkel nu ook in Leiden
3-4-2018 "We gaan zelf naar de bio-boeren om producten te selecteren"
3-4-2018 Firma Pickles nu ook in Den Bosch
3-4-2018 "Regelmatig herken ik in het restaurant gasten van onze proeverijen"
30-3-2018 "Op zoek naar leverancier biologische groenten"
29-3-2018 'De Vleesch Lobby' opent in Den Haag
29-3-2018 "Vegan catering wordt de volgende trend"
29-3-2018 Verse, biologische en duurzame voeding op de IJssel
28-3-2018 Bradley's introduceert vernieuwde productlijn onder Bradley's Organic
27-3-2018 "Wij maken biologisch meer mainstream bij klanten en leveranciers"
27-3-2018 Een impressie van de eerste Nederlandse Pret a Manger
26-3-2018 Avonturenpark Hellendoorn zet in op verantwoord eten en drinken
26-3-2018 "EKO-keurmerk 100% is makkelijker dan 60%"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *