Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Happietaria Wageningen opent op 29 maart
Biologische oesterzwammen in benefietrestaurant

Tholen – Pop-up restaurant Happietaria opent eind maart haar deuren in Wageningen. Het tijdelijke restaurant wordt door zeven studenten uit de universiteitsstad gerund. Vier weken lang koken en bakken vrijwilligers de sterren van de hemel. De volledige opbrengst komt toe aan ontwikkelingsorganisatie Tear, dat zich hard maakt voor de verduurzaming van de gezondheidszorg in India. "Zo komen ook de meest kwetsbaren in India in aanmerking voor gezondheidszorg. Dat is hard nodig", vertelt Gerdine Bakker.



Happietaria krijgt veel producten gesponsord van telers uit de omgeving. De plaatselijke markt zorgt voor de grootste aanvoer. Zo staan er dit jaar biologische oesterzwammen op het menu van het bedrijf Mycocyling, dat een teeltlocatie heeft nabij het universiteitsterrein. Ook Lazuur Wageningen draagt een steentje bij en biedt tal van producten, waaronder kruiden. Het aanbod verschilt van jaar tot jaar. "Dit jaar is het aanbod biologisch vooralsnog bescheiden, maar dat kan nog altijd veranderen. Nieuwe sponsoren mogen zich altijd melden. Graag zelfs", lacht Gerdine.



Geert van Rumund, de burgemeester van Wageningen, geeft woensdagavond 29 maart (19:30 uur) het startschot. Caberatier TimZingt zorgt voor het nodige vermaak en voor de fijnproevers is er een speciaalbierborrel. Vanaf 30 maart wordt het restaurant in gebruik genomen voor het grote publiek en kunnen bezoekers terecht voor een ontbijt, (paas)brunch of diner.



Op zaterdag 1 april wordt een bakwedstrijd georganiseerd om geld op te halen voor het goede doel. Onder de noemer 'Heel Wageningen Bakt' komt jong en oud bijeen om hun bakkunsten te vertonen. Juryleden Annemarie, Emma en Marcel, drie kandidaten van Heel Holland Bakt 2016, zullen de taarten hoogstpersoonlijk komen proeven.

De organisatie zoekt momenteel nog naar vrijwilligers die mee willen draaien in de keuken of in de bediening. Het restaurant blijft tot 26 april geopend.

Voor meer informatie:
Gerdine Bakker
Happietaria Wageningen
Rustenburg 5
6701 BJ Wageningen
06 39090519
www.happietariawageningen.nl

Publicatiedatum: 13-3-2017
Auteur: Vincent Verboom
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

21-7-2017 Foodtruck Vrij Voedsel krijgt EKO-keurmerk Goud
18-7-2017 Eerste festival in Nederland met Gouden EKO-keurmerk
18-7-2017 Een speciaalbiertje en frietje uit één en dezelfde aardappel
17-7-2017 Steinbeisser viert 5-jarig jubileum met biologische haute cuisine
14-7-2017 Individueel verpakte bio-aardappel voor in de magnetron
10-7-2017 Biologische KOOC-maaltijden vanaf nu bij Ekoplaza
4-7-2017 Biorestaurant The Barn Food opent in augustus in Hoog Catharijne
29-6-2017 Finalisten Gaia Green Awards bekend
29-6-2017 Gemeente struikelt over terras Leids bio-restaurant
27-6-2017 Nieuw bio-restaurant in Brussel: 't Alternatives
21-6-2017 Dönerzaak krijgt Zilveren EKO-keurmerk
20-6-2017 Veel belangstelling vanuit cateraars voor EKO-netwerklunch
9-6-2017 Exki trekt stekker uit vestigingen New York
30-5-2017 Foodfestivals grootste groeier in drukke festivalmarkt
29-5-2017 Ronde van Amsterdam: demarrage van Dutch Special telers
24-5-2017 Ontbijt Atelier Thisis7.am opent in Amsterdam
19-5-2017 Yoghurt Barn retailondernemer van het jaar
17-5-2017 Gents bio-restaurant sluit op emotionele wijze haar deuren
16-5-2017 Biologische friet voor Feyenoord-Legioen
9-5-2017 Biologische horeca, merken en verkoop met elkaar verbinden

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *