Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Biologisch was echt een randvoorwaarde"

Max's Mints: een frisse wind in het zoetwarenschap

Tholen - Fris. Dit woord is van toepassing op zowel de verpakking als de inhoud van Max's Mints. Max's Mints introduceert biologische mintjes in vier smaken: Menthol, Lemon, Berry en Coffee. "We vinden het leuk om een lijn met meerdere producten neer te zetten. Onze voorkeur ging daarbij uit naar naast de Menthol ook een frisse en een zoete smaak, de Lemon en Berry dus. We wilden ook een wat 'donkere' smaak en kwamen daarvoor uit bij Coffee. De smaak hiervan is vergelijkbaar met mokka. Dit is mijn persoonlijke favoriet", vertelt Floor van der Steen.


De vier smaken op een rijtje: Berry, Menthol, Lemon en Coffee.

Max's Mints is ontwikkeld door Floor en haar vader Pieter. Zelf heeft ze een achtergrond in duurzaam eten en haar vader in de zoetwaren. "Het leek ons heel erg leuk om samen iets te gaan doen. Daarom zijn we gaan kijken wat wij konden toevoegen aan het duurzame zoetwarenschap. Daarin ligt al veel chocolade, koekjes, maar heel weinig snoepgoed. Uiteindelijk zijn we daardoor op deze mintjes uitgekomen." De mints zijn vernoemd naar haar broer Max. Hij wist nog wel een goede naam voor de mints.



Biologisch randvoorwaarde

Dat het product biologisch moest zijn, stond vooraf al vast. Floor: "Dat was echt een randvoorwaarde voor ons. Eerlijk gezegd: Ik zou nooit een product willen ontwikkelen dat niet biologisch is. Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat er echt nog mensen zijn die dat totaal niet belangrijk vinden. Ik begrijp dat niet." De mintjes zijn gemaakt van biologisch gewonnen maïssuiker, dextrose en natuurlijke aroma's. Floor benadrukt dat het niet om een suikervervanger gaat. "Onze mintjes bevatten 0,6 gram suiker, wat gelijk staat aan één zevende van een suikerklontje. Als je 1, 2 of 3 van onze mintjes eet is je lekkere trek hopelijk al gestild."



Max's Mints worden door medewerkers van een sociale werkplaats verpakt in de kleurrijke blikjes. "Mijn vader is bewust op zoek gegaan naar een sociale werkplaats waar hij een goede klik mee had en waar ze ons product wilden gaan verpakken. In ieder blikje zit een papiertje, daarin zitten de mintjes. De medewerkers van de sociale werkplaats verzorgen dit met veel zorg voor ons."


Op deze foto is het papiertje dat in het blikje zit goed te zien.

Floor presenteerde Max's Mints voor het eerst op de Bio-beurs in januari. "Dat was erg spannend. Onze familie en vrienden waren erg enthousiast, maar het gaat natuurlijk om de reacties van de winkeliers en groothandels. Zij waren eigenlijk unaniem positief, wat voor ons een mooie bevestiging is. Verschillende kleine winkels hebben onze Max's Mints zelfs al opgenomen."

Voor meer informatie:

Floor van der Steen
Max's Mints
06 16179492
Floor@brixfood.com
www.maxsmints.com