Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Opnamebereidheid is erg groot"

Loopt ook Nederland warm voor (koude) Spaanse soepen?

Tholen - De Spaanse Soepen behoren tot de blikvangers in de vernieuwde Mediterrane lijn van TerraSana. "We hebben hiermee iets compleet nieuws op de Nederlandse markt geïntroduceerd en de reacties zijn erg positief", vertelt Olle Jacobs van TerraSana. "Het zijn heel bijzondere soepen, omdat ze heel ambachtelijk gemaakt worden in Murcia. Ze worden bereid zonder bouillon, gist, suikers en dergelijke. Hierdoor zijn het heel pure soepen."



De soepen worden alleen gemaakt van groenten, olijfolie, knoflook en een snufje zout en wijnazijn. Er zijn drie soorten Spaanse soepen verkrijgbaar bij TerraSana: de welbekende Gazpacho (tomaten-paprikasoep), Salmorejo Cordobés (tomaten-paprikasoep met brood) en Salmorejo de Remolacha (romige bietensoep). Olle: "Salmorejo kan ook warm gegeten worden. Dat doen ze in Spanje ook vaak. De Cordobés-variant is door de toevoeging van brood een heel dikke soep, dus die vult erg goed. Leuk is dat de rode biet-variant in Spanje minder bekend is." De soepen worden geleverd in een handzaam flesje. Hierdoor zijn ze zo uit de fles te drinken.


De drie Spaanse soepen naast elkaar.

Veel laten proeven

Olle vertelt dat de soepen zelfs in het land van herkomst in de smaak vallen. "We werken sinds kort met een nieuwe distributeur in Andalusië samen. Hij neemt 150 producten uit ons assortiment op. Ik liet hem onlangs deze soepen proeven, het is echt een soep die daarvandaan komt, en hij gaf aan dat hij het zelf niet zo lekker zou kunnen maken. Het is wel heel bijzonder dat de mensen daar zelfs zo enthousiast zijn over onze Spaanse soepen."

TerraSana heeft de soepen in Nederland al op verschillende beurzen laten proeven, onder meer op de Bio-beurs en in november op de klantendag van Natudis en Kroon (de jaarlijkse 'Proeverij van de Natuur'). "Ze worden overal heel goed ontvangen. We hebben ze op de Proeverij van Natudis en Kroon en op de Bio-beurs laten proeven. De reacties zijn heel positief, de uitstraling van de producten is goed en de prijsstelling is ook gewoon scherp. De opnamebereidheid is erg groot. De soepen lopen vergeleken met de rest van de producten uit ons vernieuwde Mediterraanse assortiment het beste en zijn het breedst opgenomen. Ze staan in alle schappenplannen van de Natuurwinkels, Ekoplaza's, Marqt en heel veel 'vrije' en zelfstandige natuurvoedingswinkels hebben ze al opgenomen."

De Spaanse soepen maken dus onderdeel uit van het vernieuwde Mediterraanse assortiment van TerraSana. "De soepen zijn nieuw, een heleboel andere producten zijn voorzien van een vernieuwd label en van veel producten hebben we de receptuur verbeterd. We kijken kritisch naar ons assortiment en verbeteren bepaalde producten of kiezen er voor om ze te vervangen. We hadden bijvoorbeeld al een brede lijn pasta's, maar hebben besloten om 12 mooie ambachtelijke pasta's uit Italië te introduceren. Maar liefst 6 hiervan zijn glutenvrij en worden gemaakt van rijst of peulvruchten. Ook de trendy piadina, wraps van spelt en haver, zijn recent toegevoegd en nu al heel populair."

Voor meer informatie:

Olle Jacobs
TerraSana Health Food
Waaier 10
2451 VV Leimuiden
0172 503333
olle@terrasana.nl

www.terrasana.nl