Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerik Schipper, Control Union Certifications:

“Biokeurmerk alleen niet onderscheidend genoeg meer”

Tholen – De ontwikkelingen binnen de sectoren waar certificeringsinstelling Control Union diensten aan verleend, volgen elkaar in rap tempo op. "Binnen de biologische sector is het biokeurmerk heel sterk, maar we krijgen steeds vaker vraag naar aanvullende keurmerken", aldus Eerik Schipper.



Grensvervaging

Helder afgebakende kaders tussen biologisch en niet-biologisch schepten lange tijd duidelijkheid én een onderscheidend vermogen. Van dat principe lijkt echter te zijn afgestapt. De productiewijze van conventionele producenten wordt steeds 'biologischer', terwijl de biologische sector juist toenadering zoekt tot het gangbare circuit als het gaat om verpakkingskeuze en positionering binnen het schap.

Bio plus

"Bio groeit, maar de conventionele sector kijkt over de schouders mee. Om onderscheidend te blijven benadrukken veel biologische bedrijven daarom steeds actiever hun sociaal-maatschappelijke karakter. Betere werkomstandigheden voor productiemedewerkers, initiatieven om de ecologische voetafdruk te verlagen, allemaal factoren die bio meerwaarde geven. Noem het 'bio plus'."

Voor meer informatie:
Eerik Schipper
Control Union Certifications
8011 BZ Zwolle
T: 038-4260100
eschipper@controlunion.com
certification.controlunion.com