Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Campagne Living Land

Europese organisaties vragen om radicale herziening landbouw

De Europese Commissie startte onlangs met een publieke consultatie over een herziening van het Gemeenschappelijke Landbouwbeleid (GLB). Meer dan 130 Europese natuur- en milieuorganisaties vragen aandacht voor hun visie op een betere landbouw in de online campagne 'Living Land'. Vandaag spreken de Europese ministers van Landbouw over de herziening van het beleid. De discussies over de noodzakelijke veranderingen zullen enkele jaren in beslag nemen voordat het nieuwe beleid in 2020 moet ingaan.

De gezamenlijke organisaties van de campagne Living Land willen dat het GLB ervoor gaat zorgen dat de land- en tuinbouw ecologisch verantwoord gaat ondernemen. Nu is de agrarische sector een belangrijke veroorzaker van natuurverlies en milieudruk, maar is volgens de organisaties ook onderdeel van de oplossing. De landbouw heeft de diensten die de natuur levert bovendien hard nodig om ook in de toekomst voldoende voedsel te kunnen produceren. Landbouw en natuur zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden: landbouwproductie is in veel gebieden een belangrijk onderdeel van het ecosysteem en vormt samen met natuur de karakteristieke landschappen waar boer en natuur van afhankelijk zijn.

Ook BioForum Vlaanderen en Voedsel Anders hebben deze campagne mee ondertekend.

Lees hier het volledige statement.

Bron: BioForum Vlaanderen
Publicatiedatum: