Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eline Vedder, gangbare boerin, voelt zich weggezet:

"Linkse politici benaderen landbouw veel te eenzijdig"

Boerin Eline Vedder heeft een gangbaar boerenbedrijf met 85 koeien en voelt zich in de hoek gezet door linkse politici. Ze is naar eigen zeggen 365 dagen per jaar in de weer om samen met haar man goed voor haar koeien te zorgen, om het stukje aarde waar zij verantwoordelijk voor is zo goed mogelijk aan haar kinderen door te kunnen geven.

.

Ze houdt Groenlinks-lijsttrekker Jesse Klaver een spiegel voor. "Wij Nederlanders zijn de beste van de wereld omdat we heel divers zijn. Omdat we zoveel van elkaar verschillen kunnen we telkens weer wat van elkaar leren, en zo worden we elke keer weer een stapje beter. Wat ik jammer vind van partijen zoals bijvoorbeeld Groenlinks, is dat de landbouw wel heel eenzijdig wordt benaderd, polariserend zelfs. 97% van de boeren in de gangbare landbouw wordt neergezet als ongewenst. Dat doet mij pijn. Ik werk met net zo veel passie als mijn andere collega's [uit de biologische hoek]. We hebben elkaar nodig. Groenlinks gebruikt verkeerde beeldvorming met een legbatterijkip op haar website. Die gebruiken we al jaren niet meer in Nederland."

Bron: NPO
Publicatiedatum: