Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verslag winterconferentie BD-Vereniging

Levenskrachten als uitgangspunt bij bedrijfsinrichting

Ruim 130 leden van de Vereniging voor Biologisch-Dynamische Landbouw en Voeding deden op 24 februari mee aan de winterconferentie op Warmonderhof in Dronten. Met het thema Levenskrachten en Preparaten bouwden ze aan een van de pijlers van de BD-landbouw, het produceren van vitale voeding op vitale bedrijven. "Een prachtdag", noemde een van de deelnemers het na afloop.



Dat je op een gedifferentieerde manier naar vitaliteit kan kijken werd duidelijk in de lezing van Benno Otter - tuinder bij het Goetheanum in Zwitserland. Hij bracht zeven verschillende levensprocessen in verband met de kwaliteiten die in je bedrijf én bij de planten en dieren een rol spelen. Hij maakte duidelijk dat aspecten van het leven zoals ademhaling, verwarming, groei, voortplanting en dergelijke ook te zien zijn als aandachtspunten bij de inrichting van je bedrijf. In een van de werkgroepen ging Paul Doesburg, van Crystal-Lab, in op de methode waarop met koper-kristallisaties de vitaliteit van voeding zichtbaar te maken is. Een 'vitale' avondmaaltijd en energieke dans sloot de dag op een feestelijke manier af.

Op 10 maart is een tweede conferentie gepland in Merksplas (België). Aanmelden daarvoor is nog mogelijk via www.bdvereniging.nl.

Lees hier het volledige verslag van de conferentie in Dronten.
Publicatiedatum: