Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Distributie BioNut verhuist naar Udea

Het merk BioNut wordt voortaan geleverd via de biologische groothandel Udea. BioNut, een merk van producent IDorganics, werd de afgelopen jaren uitsluitend door Natudis verspreid. Het merk BioNut omvat een breed en populair assortiment van 26 biologische noten, zuidvruchten, zaden en mixen, met als hardlopers de gemengde noten, walnoten, energymix en energymix met superfoods.

Jetse Schokker, directeur van IDorganics: "Wij zijn al bijna een jaar met Natudis in gesprek over BioNut. Het ging daarbij om overname van het merk. De onderhandelingen verliepen echter steeds minder op basis van gelijkwaardigheid. Wij voelden ons onder druk gezet en konden ons niet meer herkennen in de manier van zakendoen. De relatie is hierdoor beƫindigd."



IDorganics wil de winkeliers die BioNut verkopen ook in de toekomst een betaalbaar, onderscheidend en kwalitatief uitstekend product blijven bieden. Winkeliers die BioNut nu verkopen, kunnen het merk voortaan bij Udea inkopen. Om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen krijgen winkeliers tot 12 maart 25 procent korting op bestellingen uit het assortiment BioNut.

Groothandel Udea is blij dat het BioNut aan winkeliers kan aanbieden: "Het assortiment heeft zich de afgelopen jaren bewezen in kwaliteit en populariteit." Jetse Schokker van IDorganics: "De samenwerking met Udea biedt ons volop mogelijkheden om het merk BioNut verder te versterken. Voor Belgiƫ gaat de distributie via Haagland Reform. Ook groothandels als Holland Pharma en UniPharma blijven BioNut aan hun klanten leveren. Beide groothandels breiden het BioNut assortiment tevens de komende periode uit. Ook het merk VitaFood dat we naast BioNut voeren, blijft via Holland Pharma beschikbaar."

Reactie Natudis
Op verzoek van de redactie reageerde Natudis:

"We hebben vlak voor de verzending van het persbericht van IDorganics via de redactie kennis genomen van de inhoud van dit persbericht. De inhoud verbaast ons zeer op verschillende punten. Later deze week zullen we desgewenst met een uitgebreide reactie komen. Voor nu willen we alleen aangeven dat wij met IDorganics een afspraak hebben m.b.t. exclusieve leveringen van BioNut. IDorganics laat via een persbericht weten zich niet aan deze afspraak te houden en dat verbaast ons zeer gezien de jarenlange samenwerking en de inspanningen die wij als Natudis ook verricht hebben om dit merk in de markt groot te maken. Voor nu vinden wij het vooral jammer om op deze manier met elkaar om te gaan in onze branche. Vooralsnog is BioNut gewoon beschikbaar bij Natudis. Daarnaast zullen wij binnenkort een nieuwe lijn noten en zuidvruchten introduceren."
Publicatiedatum: