Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Belgische private label

Lastenboek Biogarantie vernieuwd

Het lastenboek van Biogarantie, het Belgische private label, bevat een aantal nieuwe regels. We sommen ze hier even voor je op. Wie het Biogarantielabel aanbrengt op producten in opdracht van een Biogarantiehouder en het label niet op producten onder eigen merk gebruikt, moet een overeenkomst voor indirect gebruikt afsluiten. Dat is voortaan niet meer het geval voor loonwerkers die geen eigenaar worden van het product maar vergoed worden voor hun diensten. De bedrijven die nu nog een overeenkomst hebben voor indirect gebruik maar voor wie die niet meer nodig is, zullen hiervan op de hoogte worden gebracht.

De criteria met betrekking tot sociale duurzaamheid zijn vereenvoudigd. Er wordt niet meer voor alle ingrediƫnten uit de landenlijst een Fair Trade-certificering gevraagd, maar enkel nog voor suiker, koffie, cacao en bananen indien ze meer dan 10% van het gewicht van de agrarische grondstoffen uitmaken. Ontheffing blijft mogelijk om de redenen die voorzien waren in het lastenboek van 2016.

In de vorige versie van het lastenboek was enkel gelatine van wilde vis toegelaten. Vanaf heden is enkel het gebruik van biogelatine toegelaten, met een overgangsperiode van een jaar voor bedrijven die nu gelatine van wilde vis gebruiken.

Voor het volledige Lastenboek, klik hier.

Voor meer informatie: annick.cnudde@bioforumvl.be

Bron: BioForum Vlaanderen
Publicatiedatum: