Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Kinowaburger' verkozen tot favoriete biologische veggieproduct

Afgelopen week kon Vlaanderen stemmen op hun favoriete biologische veggieproduct. De winnaar is de unieke Kinowaburger, gemaakt met Belgisch geteelde quinoa, van La vie est belle. De Faux Gras de GAIA, het bekende diervriendelijke én plantaardige alternatief voor foie gras, komt op de tweede plaats en de krokante Spinazieburger van De Paddestoel sluit de top 3 af.



Bio biedt een verrassend aanbod voor vegetariërs, veganisten of mensen die gewoon eens vlees, vis of zuivel willen vervangen. Om dat in de kijker te zetten, organiseerde BioForum Vlaanderen de verkiezing van het favoriete biologische veggieproduct.

Stefaan Deraeve van het West-Vlaamse bedrijf La vie est belle is enorm trots dat zijn product er als winnaar uitkomt: "Yes, we can! Ik ben er heel blij mee, dit product verdient het ook. De Kinowaburger is niet alleen erg lekker, maar hij is ook gemaakt met lokale teelten en dus de vrucht van onze goeie contacten met lokale boeren. Ook zit deze burger bomvol voedingswaarden. Dus dit product zit wat mij betreft prachtig in balans."

De consument kon bij het stemmen één of meerdere eigenschappen kiezen om zijn keuze te motiveren: smaak, gezondheid, lokale ingrediënten, milieuvriendelijk en een toekomstgericht verhaal. Opvallend is dat smaak de belangrijkste troef is waarom mensen een bioproduct verkiezen, gevolgd door gezondheid en milieuvriendelijkheid.
Winnaars

De winnaar: Kinowaburger

Het hoofdbestanddeel van de vegetarische Kinowaburger is quinoa, een Zuid-Amerikaanse plant uit de Andes. Naast Belgische quinoa bevat de burger ook gepeld hennepzaad, rode biet, gepelde amandelen, chiazaad, zoete miso en edelgistvlokken. Deze ingrediënten dragen niet alleen bij aan een heerlijke volle smaak maar beantwoorden tevens aan de dagelijkse behoefte aan gezonde voedingsstoffen. Door in korte ketens samen te werken met lokale bioboeren slaagt producent La vie est belle erin om de ecologische voetafdruk te beperken.

Tweede plaats: Faux Gras de GAIA

Ook bij de nummers twee én drie waren smaak en het toekomstgericht verhaal een belangrijke troef. Het plantaardig en diervriendelijk alternatief voor foie gras Faux Gras de GAIA werd, naast het voorkomen van dierenleed, ook geselecteerd omwille van zijn smaak en het milieuvriendelijke karakter.

Derde plaats: Spinazieburger van de Paddestoel

De Spinazieburger van De Paddestoel sluit de top 3 af. Het is een heerlijk krokante groenteburger boordevol spinazie (43%) met veel vitaminen en mineralen. De vlotte beschikbaarheid in zowel de biowinkel als de biosupermarkt en de volle smaak bleken duidelijk een winnende combinatie.

De eindstand ziet er als volgt uit:

  •  Kinowaburger - La vie est belle
  •  Faux Gras de GAIA
  •  Spinazieburger - De Paddestoel
  •  Vegetarische lasagne - 2bio
  •  Hummus - De Hobbit
  •  Falafel met rode biet - Delhaize
  •  Rice Drink Original - Lima
  •  Kikkererwten - BioShop
  •  Kikkererwtenpaté - Abinda
  •  Ontpelde hennepzaden - Hemp-Food
  •  Yofu Vanille - Provamel
  •  Basmati rijstdrink - Alice Nero
De biocampagneweek Verrassend Veggie loopt nog 3 dagen.

Voor meer informatie: www.biomijnnatuur.be
Publicatiedatum: