Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Nieuw systeem TRACES maakt ons vele malen flexibeler"

DO-IT ontvangst in pilot eerste controlecertificaat voor invoer bioproducten

In samenwerking met het Ministerie van EZ (RVO) heeft DO-IT, importeur van biologische voedingsmiddelen, als onderdeel van een pilot-project, het eerste Controlecertificaat voor invoer van biologische producten (COI) elektronisch in NL aangemaakt. Gebruikers Carmen van Schoonhoven en Vincent Evers zijn zeer tevreden over het digitaal systeem TRACES dat hiervoor is ontwikkeld en beschikbaar is gesteld door de Europese Commissie."Het maakt het opvragen van een COI veel gemakkelijker en we zijn veel flexibeler geworden, aangezien het systeem 24/7 toegankelijk is en de koerierskosten en verzendingstijd tot het verleden zullen behoren", aldus Vincent.


Carmen van Schoonhoven en Vincent Evers tevreden over digitaal systeem TRACES.

Het systeem TRACES voor het aanmaken van een elektronisch COI is na een periode van ruim een jaar ontwikkelen en testen door de Europese Commissie afgesloten.Publicatie van dit elektronisch of digitaal aanmaken van een COI heeft per 19 oktober 2016 middels Verordening (EU) 2016/1842 plaatsgevonden. De officiƫle ingangsdatum van deze verordening is 19 april 2017. Dat wil zeggen dat vanaf 19 april 2017 elektronische certificering verplicht gaat worden. Hierbij is nog wel een overgangstermijn van een half jaar van kracht waarbij tevens nog gebruikgemaakt kan worden van het bestaande papieren certificaat.De belangrijkste wijziging met deze verordening is dus dat per 19 oktober 2017 nog alleen Controlecertificaten voor import van biologische producten (COI) middels dit digitaal systeem kunnen worden aangevraagd.

Voor meer informatie: www.organic.nl
Publicatiedatum: