Gefermenteerd, niet gepasteuriseerd
De zuivel van RauwPower is niet gepasteuriseerd maar gefermenteerd. Daar worden melkzuurbacteriën aan toegevoegd. Het resultaat is een zuur (en veilig) product met een pH-waarde onder de 4,5, dat in de winkels verkocht mag worden. De gefermenteerde zuivel wordt gemaakt van rauwe melk, waarbij de temperatuur niet boven de 40 graden komt. Zo blijven alle enzymen, eiwitten en vetten intact. "Deze lage temperatuur leidt, naast het feit dat we geen melkpoeder of verdikkingsmiddelen toevoegen, tot een dunnere yoghurt dan normaal. Wel bevat de yoghurt Bifidobacterium lactis en Lactobacillus acidophilus. Dit zijn probiotische bacteriën die een weldaad zijn voor je darmen", vervolgt Koen.Kefir versterkt immuunsysteem
Ook Kefir - ook wel 'de drank van de 100-jarigen' genoemd - behoort tot het assortiment, een product met verschillende gezonde bacteriën waar heel veel mensen, onder andere met darm- en huidproblemen, baat bij hebben. Het draagt bij aan een sterker immuunsysteem."Veel mensen mensen merken dat ze er meer energie van krijgen. Zo horen wij van veel bezoekers in onze boerderijwinkel dat mensen met een koemelkallergie onze zuivel prima kunnen verdragen. Zelfs mensen met een lactose-intolerantie kunnen na langzaam opbouwen meestal ook de kefir verdragen. Dit komt omdat de fermentatie 24 uur duurt en de lactose omgezet wordt in melkzuur."
Voor meer informatie: www.rawmilkcompany.nl