Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

RauwPower zuivel nu ook te koop bij Odin

Vanaf woensdag 22 februari is de rauwmelkse zuivel van RauwPower ook te koop via Odin, de biologische voedselcoöperatie. "We zijn hier blij mee omdat de zuivel nu in principe bij elke natuurvoedingswinkel verkrijgbaar kan zijn. Regelmatig krijgen we berichten van de ervaringen van klanten met onze zuivelproducten: dat deze positief zijn is goed te merken aan de alsmaar toenemende vraag naar onze producten", aldus Koen Mulder.


Gefermenteerd, niet gepasteuriseerd

De zuivel van RauwPower is niet gepasteuriseerd maar gefermenteerd. Daar worden melkzuurbacteriën aan toegevoegd. Het resultaat is een zuur (en veilig) product met een pH-waarde onder de 4,5, dat in de winkels verkocht mag worden. De gefermenteerde zuivel wordt gemaakt van rauwe melk, waarbij de temperatuur niet boven de 40 graden komt. Zo blijven alle enzymen, eiwitten en vetten intact. "Deze lage temperatuur leidt, naast het feit dat we geen melkpoeder of verdikkingsmiddelen toevoegen, tot een dunnere yoghurt dan normaal. Wel bevat de yoghurt Bifidobacterium lactis en Lactobacillus acidophilus. Dit zijn probiotische bacteriën die een weldaad zijn voor je darmen", vervolgt Koen.

Kefir versterkt immuunsysteem

Ook Kefir - ook wel 'de drank van de 100-jarigen' genoemd - behoort tot het assortiment, een product met verschillende gezonde bacteriën waar heel veel mensen, onder andere met darm- en huidproblemen, baat bij hebben. Het draagt bij aan een sterker immuunsysteem.

"Veel mensen mensen merken dat ze er meer energie van krijgen. Zo horen wij van veel bezoekers in onze boerderijwinkel dat mensen met een koemelkallergie onze zuivel prima kunnen verdragen. Zelfs mensen met een lactose-intolerantie kunnen na langzaam opbouwen meestal ook de kefir verdragen. Dit komt omdat de fermentatie 24 uur duurt en de lactose omgezet wordt in melkzuur."

Voor meer informatie: www.rawmilkcompany.nl
Publicatiedatum: