Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Syrische zeep wast as van oorlogsverleden

Tholen – Zichtbaar geëmotioneerd vertelt Mohamed Kourdi hoe hij terug in 2012 huis en haard moest ontvluchten. Ondanks de nijpende situatie in Syrië voelt hij zich echter nog altijd verbonden met zijn thuisland. Mohameds ondernemerschap gaat dan ook verder dan louter commerciële belangen. Met zijn bedrijf Sarjilla importeert hij biologische zeep uit Aleppo, gemaakt volgens een eeuwenoud principe. "De productie van de moeder van alle zepen helpt ten minste 50 Syrische families in hun onderhoud voorzien."


Mohamed Kourdi in zijn gedeelde stand op VIVANESS 2017.

Zuivere zepen

De zepen van Sarjilla worden volgens een eeuwenoude receptuur gemaakt. De basis vormt olijf- en laurierbesolie. Nadat de olijfolie langzaam is ingekookt, wordt loog en laurierolie toegevoegd. Eenmaal uitgehard wordt het plakkaat in stukken gesneden, van stempels voorzien en verder te drogen gelegd. De karakteristieke goudbruine kleur krijgt de zeep door oxidatie tijdens het droogproces, dat maar liefst 36 maanden in beslag neemt. Sarjilla heeft ook vloeibare zepen op basis van dezelfde receptuur.

Het percentage laurierbesolie in de zeep bepaalt het reinigende vermogen. De zepen zijn in drie gradaties verkrijgbaar, te weten 15%, 20%, 35% en 55%. Zo is de variant op basis van 15% geschikt voor het hele lichaam of voor het wassen van kleding. De 35%-variant heeft een desinfecterende werking en is geschikt voor tal van huidproblemen, zoals acne en eczeem.



Paradijs op aarde

"Ik hoop dat ik het mag meemaken dat uit het as van Aleppo's puinhopen nog eens een mooie feniks herrijst", mijmert Mohamed. Hij droomt van het Syrië van weleer waar gedegen gezondheidszorg en onderwijs gratis was. "Een paradijs op aarde", in zijn bewoording. Nu de hoogopgeleide beroepsbevolking en masse het land heeft verlaten is het investeringsklimaat, naast veel kostbare kennis, nagenoeg verdwenen.

De oorlog is ronduit complex en hij houdt zich daarom het liefst verre van elke vorm van politieke inmenging. Maar de Syriër houdt zich zeker niet afzijdig. Door te investeren in een plaatselijke arbeidsmarkt hoopt hij dat het land weer aantrekkelijk wordt voor buitenlandse investeerders.

Voor meer informatie:
T: +39 3290309875
info@sarjilla.it
www.sarjilla.it