Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: bio-omzet stijgt sterk

In 2016 behaalde men in Duitsland een omzet van 9,48 miljard euro met biologische levensmiddelen. Dat is een stijging van 9,9% ten opzichte van het voorgaande jaar. Het potentieel van de biologische markt is nog lang niet uitgeput, schrijft de 'Bund Ökologische Lebensmittelwirtschaft' (BÖLW) in een bericht. In het afgelopen jaar werd 58 procent van de biologische omzet in de retail behaald: 30 procent bij natuurvoedingswinkels en 12 procent op andere verkoopplekken.

In 2016 stapten circa vijf telers per dag over op biologische productie. Bijna één op de tien landbouwbedrijven in Duitsland produceert inmiddels biologisch. Het sterkere engagement voor de biologische landbouw in veel deelstaten en stabiele producentenprijzen voor biologische producten in tijden van crisis zouden ervoor gezorgd hebben dat veel telers hun kansen binnen de biologische landbouw hebben gegrepen.

Naar schatting van de BÖLW groeide het Duitse biologische landbouwareaal in 2016 met 96.633 hectare naar 1.185.471 hectare. Dat is een stijging van 8,9 procent. Het aantal biologische bedrijven steeg in dezelfde periode naar 26.855. Dat is een stijging met 2.119 bedrijven ofwel 8,6 procent.
Publicatiedatum: