Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Introductie gaf glans aan ons beursdebuut in Zwolle"

'Jungle Bites' en 'Sunny Almond': nieuw van iChoc

Tholen - Het Duitse bedrijf EcoFinia debuteerde onlangs op de Bio-beurs. EcoFinia toonde in Zwolle niet alleen het merk Vivani, maar introduceerde speciaal voor deze gelegenheid ook twee nieuwe veganistische chocoladeproducten onder het merk iChoc: 'Jungle Bites' en 'Sunny Almond', ofwel de nieuwe 'Expedition-serie'. "Normaal gesproken bewaren we onze introducties vaak voor de BIOFACH, maar deze introductie gaf wat meer glans aan ons beursdebuut in Zwolle", vertelt Alexander Kuhlmann namens EcoFinia.

Geslaagde beursdeelname

Nederland is uitgegroeid tot één van de belangrijkste exportmarkten van EcoFinia. Het merk Vivani is inmiddels niet meer weg te denken uit de schappen van de Nederlandse natuurvoedingswinkels en ook het veganistiche merk iChoc krijgt steeds meer voet aan de grond. "De reacties waren over het algemeen heel positief. Vegan lijkt groter te worden in Nederland. De meeste 'proevers' vonden vooral onze 'White Nougat Crisp' uit de iChoc-range heel lekker. Dit is de topper in Duitsland. Maar ook op de nieuwe iChoc Expedition-serie kregen we zeer goede reacties. Er is vooral waardering voor het feit dat ze gezoet zijn met kokosbloesemsuiker."



Alexander geeft aan veel (natuurvoedings)winkeliers gesproken te hebben die Vivani al verkopen en van plan zijn om ook iChoc in het assortiment op te nemen. "Het was voor ons zeer de moeite waard om op de Bio-beurs te staan. We hebben het enorm naar ons zin gehad in Zwolle."

Kokosbloesemsuiker

De twee repen van de Expedition-serie onderscheiden zich van de andere iChoc-range dankzij hun hogere cacaogehalte en het gebruik van kokosbloesemsuiker als alternatieve zoetstof. Hiermee zijn de 'Jungle Bites' en 'Sunny Almond' vooral bedoeld voor de voedingsbewuste klanten voor wie de andere iChoc-range te zoet is. De nieuwe producten zullen vanaf maart 2017 verkrijgbaar zijn. Jungle Bites bevat donkere chocolade met tijgernoten en cacaobonen. En de Sunny Almond bevat amandel nougat en knapperige amandel.



Tot nu toe stond iChoc bekend als veganistische 'melk'chocolade, waarvan de smaak nauwelijks te onderscheiden is van het origineel met melk. Met de 'Expedition'-serie wil het merk weer een heel andere smaak aanbieden. Zo gebruikt de producent geen melkvervanger in het recept van deze nieuwe variëteiten en is geëxperimenteerd met amandel nougat, tijgernoten en kokosbloesemsuiker. Tijgernoten zijn rijk aan eiwitten en enzymen. Deze componenten van hoge kwaliteit en een hoger cacaogehalte betekenen dat iChoc nu ook interessant is voor gezondheidsbewuste mensen die een natuurlijk dieet volgen. De Expedition chocolade is verkrijgbaar in een grootte van 50 gram, voor 1,69 euro.

Geen hazelnoten

iChoc-oprichter Andreas Meyer geeft aan dat EcoFinia met de nieuwe Expedition-chocolade rekening wil houden met verschillende wensen: het verlangen naar chocolade met een hoger cacaogehalte, met suikeralternatieven en varianten die zonder hazelnoten worden gemaakt. "Hazelnootpasta was altijd een essentieel onderdeel van de recepten voor onze chocolade op basis van rijstmelk. Wij hebben nu in de tijgernoot een geschikt alternatief gevonden en in deze range verwerkt."

Voor meer informatie:

Alexander Kuhlmann
Ecofinia GmbH
+49 (0)2305 9208513
kuhlmann@ecofinia.de
www.iChoc.de