Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Kweekvlees heeft nog een lange weg te gaan"

In 2013 werd eerder al een 'kweekvleesburger' gepresenteerd in samenwerking met Maastricht University. April dit jaar vindt een grootschalig onderzoek plaats, waarin wordt getest of het ook lukt om kweekvlees in tanks van 25.000 liter te produceren. Toch stuit dit op het nodige verzet. Eerder schreef Biojournaal daar een uitgebreid artikel over.

Uit concurrentieoverwegingen houden fabrikanten de samenstelling van hun kweekvleesreceptuur angstvallig geheim. De kritische consument daarentegen wil juist weten wat hij eet. Op het gebied van duurzaamheid laat kweekvlees voorlopig nog wat steken vallen: per saldo is het energie-waterverbruik hoger dan bij conventioneel vlees of bio-vlees.



Lees hier het hele interview met onderzoeker Mark Post in Trouw.
Publicatiedatum: