Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
“Groothandelsbedrijven kunnen tegen scherpere tarieven zakendoen”

Faillissement Commandeur Eko Vlees definitief uitgesproken

Tholen – Commandeur Eko Vlees verkeerde financieel al langer in zwaar weer, maar dat het bedrijf haar deuren zou sluiten, had niemand zien aankomen. Vlak na de kerst werd bekend dat het bedrijf haar activiteiten zou staken. Op 31 januari is het faillissement definitief uitgesproken bij vonnis van de Rechtbank Noord-Holland in Alkmaar. Dhr. R. van der Hooft werd hierbij benoemd als curator, dhr. K. van Dijk tot rechter-commissaris.
 
De bedrijfsinventaris is via een online veiling op 16 februari al verkocht. Daarbij heeft de curator geen voorraad aangetroffen. "Of aan de crediteuren enige uitkering zal kunnen worden gedaan, is in dit stadium nog niet bekend", noemt de curator in een officieel geschrift. Zodra zich hierin ontwikkelingen voordoen, worden crediteuren hierover persoonlijk door de curator geïnformeerd.

Mw. Klaver van het gelijknamige Klaver Van der Hooft Posch Advocaten behandelt het faillissement. "In overleg met de directie van Commandeur Eko Vlees heb ik vernomen dat het niet goed ging met het bedrijf, en dat in samenspraak met de bank alles verkocht is en de activiteiten binnen het bedrijf werden gestaakt. Het personeel heeft in januari geen salaris meer ontvangen. Door het faillissement komt het personeel in elk geval in aanmerking voor salaris via het UWV."

"Het grootwinkelbedrijf heeft zich ook op het biologische vlees gestort en kan daardoor tegen veel scherpere tarieven zakendoen. Dekamarkt zijn ze kwijtgeraakt, omdat de supermarktketen na een overname van een slagerij de activiteiten in eigen beheer kon onderbrengen." Het is volgens haar niet uitgesloten dat soortgelijke consolidatieslagen ook binnen andere segmenten van de biologische sectorgevolgen zullen hebben. Ze spreekt over een verhoogd risicoprofiel onder toeleveranciers.