Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kinderen helpen tuinvogels de winter door met biologische vetbol

De Nationale Tuinvogeltelling kwam afgelopen zaterdag tot een climax. In de week voorafgaand aan deze telling gingen basisscholen in Nederland aan de slag om de vogels in hun tuin of balkon te tellen en door te geven op www.tuinvogelteling.nl. Met de gratis app Tuinvogels en de afbeeldingen op de website konden de leerlingen de tuinvogels eenvoudig herkennen.



Op basisschool De Springstok in Amsterdam gingen leerlingen uit groep 5 en 6 zelf aan de slag met het maken van vogelvoer. Ze maakten vetbollen, vogelhuisjes en pindaslingers en hingen die buiten op het schoolplein op. Handig, want de liefde van vogels gaat door de maag. Wie goed voert, ziet meer vogels. En dat betekent dat basisschool De Springstok hopelijk een mooie score kan doorgeven.



De biologische vetbol

Wie echt goed de vogels wilt voeren kan nu zelfs biologische vetbollen ophangen. En dat is een primeur. Alle ingrediƫnten zijn biologisch geteeld. De vogels proeven het verschil niet, maar het milieu is er mee geholpen. "Vogelbescherming is er trots op dat we samen met EkoPlaza en CJ Wildbirdfood in zijn geslaagd de eerste biologische vetbollen ter wereld op de markt brengen. Goed voor vogels en goed voor het milieu. Deze vetbollen zijn zonder die plastic netjes die voor zwerfvuil zorgen en waar weleens een vogel in blijft hangen". De biologische vetbollen zijn te koop bij Ekoplaza en vanaf deze week in de winkel en webshop van Vogelbescherming", aldus Kees de Pater van de Vogelbescherming.



Nationale Tuinvogeltelling

De 14de editie van de Nationale Tuinvogeltelling vindt dit jaar plaats op zaterdag 28 en zondag 29 januari 2017. Vanaf vrijdag 27 januari geven de scholen van Nederland hun tuinvogeltelling door.

Voor de resultaten van de telling, achtergrondinformatie en spelregels, zie: www.tuinvogeltelling.nl
Publicatiedatum: