Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AgruniekRijnvallei ziet omzet biologisch voer verdubbelen

De biologische sector groeit en AgruniekRijnvallei (AR) groeit in deze markt bovengemiddeld mee. Afgelopen vijf jaar heeft AR de productie van biologisch voer verdubbeld. Ook het marktaandeel is twee maal zo groot als vijf jaar geleden en beslaat nu bijna 30% van de biologische voerproductie in Nederland. Afgelopen week was wederom sprake van een recordproductie. De doorontwikkeling van het productieproces en de professionele aanpak hebben hiertoe geleid.

Investeren in biologisch

Om de voeders verder te optimaliseren heeft AR de afgelopen jaren geïnvesteerd in de biologische productielocaties. In de fabriek in Barneveld is een extra biologische productielijn gerealiseerd. Hierdoor is AR in staat gescheiden van elkaar biologische voeders voor varkens, pluimvee en rundvee te produceren. Als enige biologische producent in Nederland kan AR hierdoor vismeel verwerken in haar biologische varkens- en pluimveevoeders. Vooral voor de opfok van pluimvee en in biggenvoeders is vismeel een onmisbaar component. Ook is er in 2016 geïnvesteerd in een extra vloeistofopslag. Hoe meer soorten grondstoffen (vast en vloeibaar) er ingezet kunnen worden, hoe beter de voeders geoptimaliseerd kunnen worden. Dat is gunstig voor de kostprijs van het voer en voor de benutting door de dieren.


Fabriek in Barneveld.

Beschikbaarheid biologische grondstoffen

De kritische succesfactor is de beschikbaarheid van biologische grondstoffen. AR werkt met een ijzeren voorraad van essentiële biologische grondstoffen. Hierdoor hoeft AR geen concessies te doen aan de kwaliteit wanneer bepaalde grondstoffen tijdelijk niet leverbaar zijn. De afgelopen jaren heeft deze werkwijze haar meerwaarde bewezen.

Zuiver Voer-filosofie

AR produceert alle voeders volgens de Zuiver Voer-filosofie. Onder de noemer van Zuiver Voer worden bewuste keuzes gemaakt voor bepaalde grondstoffen en productietechnieken. Zuiver Voer is voer met zuivere grondstoffen die ieder op hun eigen manier bewerkt worden en een gegarandeerde voedingswaarde hebben. Zuiver Voer is het beste voor het welzijn en de prestaties van dieren, het rendement van de ondernemer en de wereld om ons heen.

Voor meer informatie: www.agruniekrijnvallei.nl
Publicatiedatum: