Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ons Kipkarretje verkoopt biologische kipsnacks op markten:

"Eerste 100% biologische, glutenvrije en lactosevrije snack in Nederland"

Tholen – Babs en John Harder uit Haarlem hebben een passie voor biologisch én voor koken en delen dat graag met de buitenwereld. Om die reden zijn ze op 1 oktober 2016 begonnen met Ons Kipkarretje: een verkoopwagen waarmee het tweetal wekelijks biologische kipsnacks verkoopt op markten in Haarlem, Amstelveen en 's-Hertogenbosch. Hun specialiteit? De 'kipkrokantjes': stukjes kipdijfilet van de biologische Polderhoen in een krokant jasje. "Ik denk dat wij de enige in Nederland zijn die een snack verkopen die 100% biologisch en gluten- en lactosevrij is, én beschikt over het 3 sterren-Beter Leven-keurmerk", vertelt John.


Ons Kipkarretje.

"Wij zijn zelf zoveel mogelijk biologisch gaan eten omdat we het beu zijn allerlei lichaamsvreemde en gevaarlijke stoffen via ons voedsel binnen te krijgen", licht John zijn keuze voor biologisch toe. "Sinds enkele jaren bereidden we al een kipsnack genaamd 'kipkrokantje', maar de marinade werd destijds met ei bereid en de kip was niet biologisch. We houden van lekker eten, maar dierenwelzijn is voor ons minstens zo belangrijk. Toen we zagen hoe de polderhoenders leven gaf dat ons direct een goed gevoel. We hebben daarom besloten dit type biologisch kippenvlees af te nemen." De verwerking van de kippen vindt plaats bij Scheria.


De polderhoenderen scharrelen rond.

De bijproducten die nodig zijn voor het maken van snacks, zoals het gebruikelijke laagje paneermeel, maakt dat mensen met lactose- of glutenintolerantie de snacks normaliter niet kunnen nuttigen. De ondernemers hebben daar iets op gevonden. "Wij willen graag dat onze snack door iedereen gegeten kan worden. Zo is het bestanddeel van eieren vervangen voor helioflor; een bindmiddel op basis van zonnebloemmeel. Ook het reguliere biologische paneermeel voor de coating is vervangen door een glutenvrij alternatief."


De kipkrokantjes.

De snack, die de ondernemers ter plaatse marineren en paneren, wordt gefrituurd in biologische zonnebloemolie. De zojuist geïntroduceerde kippenpoten van dezelfde Polderhoen, kruiden en grillen zij eveneens zelf. De kruiden, olie, paneer, mayonaise, agave en basissaus neemt het bedrijf af van de firma Hoogpak. En de bijbehorende sauzen bij de kipkrokantjes komen tot stand door middel van een menging van mayonaise, basissaus en agavesiroop.

Voor meer informatie:
John Harder
Ons Kipkarretje v.o.f.
info@onskipkarretje.com
www.onskipkarretje.com