Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Groene kroon op op ons werk"

Overesch Ecologische Landbouw winnaar Groene Twinkeling 2017

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Groene Twinkeling is de bijhorende award uitgereikt aan Overesch. Het ecologische landbouwbedrijf uit Raalte won de Groene Twinkeling omdat zij aandacht voor biodiversiteit weet te stimuleren, kennis deelt en succesvolle resultaten boekt ter verbetering van biodiversiteit. Volgens de jury is het gemengde bedrijf, dat bestaat uit een varkenshouderij met akkerbouw en groenteteelt, een voorbeeld voor de agrarische sector.

Overesch wint de prijs onder meer omdat zij hun gedachtengoed overdraagt en daarbij op een moderne manier een brug slaat tussen bodem, gezondheid en de landbouw. Ook zet zij op innovatieve wijze varkens in bij bosbeheer en draagt hiermee bij aan de ecologische kwaliteit van natuurgebieden. Daarnaast betrekt Overesch het brede publiek bij hun ecologisch gedachtegoed met een bezoekerscentrum en belevingspad.



Groene kroon op het werk

Jan Overesch is verheugd met de prijs: "We zagen de vruchtbaarheid van onze grond zienderogen achteruit gaan en werden steeds meer afhankelijk van kunstmest, gewasbeschermingsmiddelen en van genetische manipulatie. Dat is een van de redenen waarom we destijds, in 1994, zijn overgegaan naar een biologische manier van produceren. We boeren in harmonie met de natuur, daar werken we hard voor. Dat dit gezien en erkend wordt, daar zijn wij ontzettend blij mee. Deze prijs is een groene kroon op ons werk."

"Dit willen vieren met onze klanten. Vandaag en morgen willen we iedere bezoeker aan onze biologische boerderijwinkel graag trakteren met koffie/thee en heerlijke koek."

Voor meer informatie:
Fam. Overesch
Hondemotsweg 40
8101 NJ RAALTE
T: 0572 – 39 16 74
M: 06 42738435 (Rick)
M: 06 50 280574 (Jan)
info@overesch.nl
www.overesch.nl
Publicatiedatum: