Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Man@Machine exclusief Nederlands importeur van landbouwmachines Treffler

"Vanuit omschakelaars en gangbare teelt ook vraag naar Treffler eg"

Tholen – Sinds eind vorig jaar mag het bedrijf Man@Machine uit het Zeeuwse Grijpskerke zich exclusief Nederlands importeur van de Treffler onkruideg noemen. "De Treffler eg is bij uitstek geschikt voor biolandbouwers. Het is opvallend dat ook boeren uit de gangbare teelt steeds vaker hun vertrouwen in deze erosieloze precisiewerktuigen uitspreken. Ze zijn het zat om met chemie in de weer te zijn en zien dat ze er met deze werkwijze rendabel mee kunnen boeren", vertelt biopionier Jos Pelgröm, die samen met zijn vrouw Ana het bedrijf runt.


Jos en Ana op hun loods in Grijpskerke.

Het tweetal heeft ieder op eigen wijze affiniteit met de biologische sector. Jos begon zijn carrière met een gemengde biologische melkveehouderij in de Noordoostpolder en ging voort als directeur van Stichting Warmonderhof. Ana groeide op in de Verenigde Staten waar de biologische landbouw gemeengoed is. Opgegroeid in het tijdperk van de melkplas en de boterberg zijn beiden er stellig in dat de eindigheid van grondstoffen om een compleet andere invulling van landbouw vraagt. Met hun bedrijf Man@Machine richten de twee zich dan ook op geavanceerde machinerie voor de biolandbouw die oog heeft voor het behoud van een rijke bodemcultuur. De machines zijn in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar.

De Treffler onkruideg is de laatste aanwinst van het bedrijf. De machine is inmiddels elf jaar op de markt. "We kunnen de vraag naar deze eg maar net bijbenen", zegt Jos. "Het gepatenteerde systeem laat de concurrentie ver achter zich vanwege het unieke druksysteem. De eg volgt de oppervlakte van het land, van heel subtiel naar gewenst agressief. Tijdens het eggen blijft de druk over de tanden gelijk, óók bij een ongelijkmatige ondergrond. Met de machine is het mogelijk om al in een vroegtijdig stadium te eggen, al voor het gewas boven komt te staan."


Treffler eg op het land. De druk over de tanden blijft gelijk, ook bij een ongelijkmatige ondergrond.

Om de Treffler cultivatoren kan men ook niet heen. Deze machines maakten eerder al deel uit van de portefeuille van Man@Machine. "Ideaal in het ploegloze teeltsysteem. Een cultivator moet 100 procent doorsnijden om het veld schoon te krijgen. Reguliere cultivatoren stropen vaak dicht of moeten heel diep snijden om de onkruid te bereiken. De cultivatoren van Treffler kunnen zo worden ingesteld dat alleen de toplaag gesneden wordt. Dat komt de teelt ten goede: zaad ontkiemt immers alleen goed op een vaste ondergrond", verduidelijkt Jos.


Treffler cultivator van het type TGA300.

Naast mechanisatie voor de teelt zet Man@Machine ook in op machines die geschikt zijn voor de verwerking van grondstoffen. De Treffler molens zijn geschikt voor het malen van graan en zaden en het verwerken van restproducten en hebben een capaciteit van 100 tot 1000 kilogram per uur. "Het is van groot belang dat het malen hygiënisch gebeurt en de kwaliteit gewaarborgd blijft. Bij de molens van Treffler treedt nauwelijks verhitting op. En ook niet onbelangrijk: de molen is geheel zelfreinigend en stofvrij", besluit Ana.

De Treffler eg valt in de MIA/Vamil-regeling. Voor verdere vragen kan men zich wenden tot Jan van de Heuvel van Subvention of bij Jos zelf.

Van 19 tot en met 22 maart staat het bedrijf op de Bibac Plus in Antwerpen, de vakbeurs waar diverse beroepsproducten van Belgische bakkers, slagers en traiteurs aan bod komen (stand: 4.467).

Voor meer informatie:
Jos en Ana Pelgröm
Man @ Machine
Molenstraat 4
4364 AA Grijpskerke
Nederland
T: +31 (0)6-30035123
info@manatmachine.com
www.manatmachine.com