Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Kwaliteitsbewaking Griekse producten van hoger niveau dan ooit"

Griekse producten zijn dun gezaaid in de biologische winkelschappen. Ook op de Bio-beurs, waar De Groene Griek uit Amsterdam het enige bedrijf is dat er een brede uitstalling Griekse producten laat proeven. Importeur Martijn de Haan spreekt van een aparte omissie op winkelgebied: "Juist nu blijkt dat Griekse producenten door de crisis in het land extra creatief zijn geworden". Volgens hem zijn de verpakkingen er met grote sprongen op vooruit gegaan, en is de kwaliteitsbewaking van de producten er van hoger niveau dan ooit.



"Maar blijkbaar weet de Griekse producent zijn weg nog moeilijk te vinden naar de exportmarkt, of is er nog weinig vertrouwen in kwaliteit en consistentie van de producten". De Groene Griek weet de biologische makers wel te vinden, en vermoedt dat andere bedrijven afgeschrikt worden door de kleinschaligheid van de producenten.



"Het mooie en wilde landschap van Griekenland is een lappendeken van kleine kavels, maar dat is natuurlijk precies wat het land zo mooi maakt", aldus De Haan. "Deze verscheidenheid zien wij als een kracht. Wij hebben ruim dertig olijfoliesoorten uit alle streken bij ons. Elk olijvenras heeft een geheel eigen smaakprofiel, vergelijk maar eens Koroneiki-olijfolie uit Kreta met die van Zakynthos van het oogstjaar 2016. Terroir en jaar zijn termen die voor de olijfolie net zo belangrijk zijn als voor wijn, vinden wij. Op de Bio-beurs kan je bij onze stand een wijn van de inheemse Malagousia-druif vergelijken met de Agiorgitiko."



De Groene Griek neemt naar de beurs verder ook peulvruchten uit de Prespa-meren in het noorden mee, kruiden, en pasta's uit Triticum Dicoccum en Triticum Monococcum die al millennia lang in Griekenland geteeld worden.

Voor meer informatie: www.degroenegriek.eu
Publicatiedatum: