Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kiemrad: biologisch voeren met zaadontkiemer zonder buitenlands eiwit

Het kiemrad is een machine om automatisch granen of andere zaden te laten ontkiemen. Tijdens het kiemproces worden verschillende enzymatische processen geactiveerd waardoor mineralen zoals fosfor beter ter beschikking komen, het gehalte aan vitamine toe neemt en er komen meer aminozuren vrij. De machine wordt op de Bio-beurs (stand G 232) getoond. Adri van Boxtel van kiemrad.nl is daarbij aanwezig.

Het kiemrad is uitgevoerd als een roterende trommel met vier of acht kamers. Elke dag worden een of twee kamers met het gekiemde graan leeggemaakt en opnieuw gevuld met vers graan. De standaard kiemduur bedraagt 96 uur. Afhankelijk van het uitgangsmateriaal kunnen de kiemduur, de bewegings- en bevochtigingstijden ingesteld worden.

Met het kiemrad is 100% biologisch voeren mogelijk. Door de ingrediƫnten in kiemende granen is het mogelijk om af te zien van ingevoerde eiwitbronnen van buitenlandse herkomst. Met het kiemrad is 100% biologisch voeren mogelijk zonder buitenlands eiwit aan te voeren. Dat leidt tot een betere diergezondheid, minder dierenartskosten, betere voerbenutting en lagere voerkosten.


Gekiemde tarwe na 4 dagen in het kiemrad


Het kiemrad 1.000 in Schaijk. Deze heeft een maximale input van 80 kg droog graan per dag verdeeld over 8 vakken.



Het kiemrad 100, capaciteit 8 kg input/dag. Geschikt om te gebruiken op plaatsen waar granen of zaden dagelijks vers gekiemd gebruikt kunnen worden, bijvoorbeeld bij bakkers, grote keukens en natuurlijk in de kleine veehouderij. Dit kiemrad is op de biobeurs opgesteld.

Adri wil op deze beurs mensen laten kennis maken met het kiemrad en laten zien dat er veel winst is te behalen met het voeren van kiemen.

Voor meer informatie:
Adri van Boxtel
06-51978173
www.kiemrad.nl
Publicatiedatum: