Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Danish Crown neemt Duitse bio-runderslachterij Teterower Fleisch over

Het Deense vleesconcern Danish Crown neemt de Duitse runderslachterij Teterower Fleisch over. De onderneming in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern slacht jaarlijks circa 110.000 runderen. De jaarlijkse omzet bedraagt 150 miljoen euro en er zijn 187 mensen in dienst. Zo'n 20% van de runderen die er worden geslacht zijn afkomstig van biologische veehouderijen. De onderneming slacht ook schapen en varkens maar de focus ligt sterk op runderen. Welk bedrag met de overname is gemoeid wordt niet naar buiten gebracht. Het Duitse Bundeskartellamt moet ook nog oordelen over de overnamen.



Danisch Crown was al actief in Duitsland met het slachten van runderen. In Husum, in het noorden van Duitsland, exploiteert het concern al een slachterij met een capaciteit voor 90.000 runderen per jaar. De Deense onderneming groeit met de overname uit tot de vijfde aanbieder van rundvlees in Duitsland en wordt een belangrijke speler in de markt voor biologisch rundvlees in het noorden van Duitsland.

Teterower Fleisch zet het vlees voor meer dan 50% buiten Duitsland af in landen waar Danish Crown ruimte ziet voor groei, onder andere in Zweden en een aantal Zuid-Europese landen. Daarnaast is het Duitse bedrijf ook gunstig gelegen met het oog op de aanvoer van slachtrunderen. Het management van het bedrijf blijft aan maar zal worden ondersteund door directieleden van de rundvleesdivisie van Danish Crown.

Bron: Danish Crown
Publicatiedatum: