Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Trends in de biologische voedingssector

Ondernemersmissie naar de 'Nordics': 6 en 7 maart 2017

Voor voedselproducenten en -distributeurs die zich richten op trends en niches in de foodsector, vindt er op 6 en 7 maart 2017 een handelsmissie naar Denemarken en Zweden plaats. De handelsmissie richt zich op biologische en ecologische voeding,
'free from'-voeding, vegetarische en veganistische voeding, natural foods en fair trade producten, streekproducten en etnische voeding. De missie dient als bron van waardevolle nieuwe contacten binnen de sector, informatie en handige tips voor het zakendoen met de Deense en Zweedse doelgroep.

Gedurende de missie worden verschillende supermarkten en groothandels bezocht die trend- en nichevoeding verkopen, zijn er store-checks en is het mogelijk om kennis te maken met de hoofdinkopers. Ook wordt er middels een seminar kennis opgedaan over de Scandinavische foodsector en het zakendoen met Denen en Zweden. Daarbuiten is er een netwerklunch, waarbij ondernemers hun individuele klanten kunnen uitnodigen. De supermarkten in Kopenhagen op de eerste dag worden per fiets verkend.

Programma

Maandag, 6 maart 2017

06:00 uur / 06:15 uur:
Verzamelen op het vliegveld. Rond 6.00 uur op Schiphol en rond 6.15 uur op Eindhoven. Om 7:00 vertrekt de vlucht naar Kopenhagen vanaf Schiphol en 7.15 uur vanaf Eindhoven. De aankomst in Kopenhagen is respectievelijk rond 8:25 en 8:40 uur. Vanaf daar is het vertrek naar de Nederlandse Ambassade in Kopenhagen.

10:15 uur: Seminar: De Deense en Zweeds sector uitgelicht


10.15 uur: Renske Nijland, Senior Beleidsadviseur bij de Nederlandse Ambassade in Kopenhagen; welkomstwoord

10.30 uur; Gitte Hvoldal, Senior Consultant bij Organic Denmark, een Deense vereniging met 160 leden uit de bio sector (t.b.c.). De Deense Markt en Deense zakencultuur. Feiten en cijfers over de markt voor biologische voeding in Denemarken en Zweden. Hoe zitten de markten in elkaar? Wie zijn de belangrijke spelers? Wat zijn de recente trends? Welke producten zijn gevraagd? Welk imago Hebben Nederlandse producten uit de branche in de 'Nordics'?

11.30 uur; Pauze

11.40 uur; Finn Clemmensen, Senior Advisor bij Ministry of Environment and Food Denmark (t.b.c.); Regelgeving in Denemarken. Wat zijn belangrijke regels in de Deense sector?

12.00 uur; Renske Nijland, Senior Beleidsadviseur bij de Nederlandse Ambassade in Kopenhagen (t.b.c.); Culturele verschillen. Wat zijn de culturele verschillen tussen Nederlanders en Denen? Tips in het Zakendoen met Denemarken en Zweden.

12:20; Netwerklunch. Aanwezigheid van individueel voor de deelnemers uitgenodigde potentiële klanten. Proeverij 'Dutch Trend Foods' met producten van de deelnemers.

14:00: Bezoek aan Coop
Coop is de grootste verkoper van consumentenproducten in Denemarken. Ze zijn een coöperatie, welke eigendom is van meer dan 1,4 miljoen leden. Coop exploiteert de winkels Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, Coop.dk Shopping, Coop.dk MAD en de dochterbedrijven Fakta A/S and Irma A/S. Coop Denemarken en haar dochterondernemingen hebben een jaarlijkse omzet van ongeveer 50 miljard DKK (ruim 6.5 miljard euro). In totaal werken er 36.000 mensen voor het bedrijf. Ontvangst door Anette Bøgh, Commercial Manager, en een collega van haar uit de inkoopafdeling. Store-check en aansluitend bestaat te mogelijkheid tot een korte 1-op-1 kennismaking.

16:30: Bezoek aan Spidsroden
Behorend tot Coop is Spitsroden, de grootste en enige 100% biologisch vegetarische winkel in Denemarken. Ze zijn hierin al lange tijd marktleider. Om zeker te zijn van de kwaliteit is het bedrijf zeer kritisch bij het selecteren van zijn producten. Spitsroden heeft een breed scala aan producten variërend van de basis producten tot een grote selectie van groenten en fruit. Ontvangst door Viktoria, Manager, beginnen met een store-check en aansluitend bestaat de mogelijkheid tot een korte 1-op-1 kennismaking.

18:30: Networking Dinner (T.B.C.)
Verkenning van het hippe Meatpackers District met aansluitend netwerk dinner (op eigen rekening).

22:00: Naar Hotel.

Op eigen rekening. PSPS Consultants doet een algemeen voorstel en ondersteunt bij het boeken.

Dinsdag, 7 maart 2017

08:00: Meeting in Hotel Lobby
Daarvoor ontbijt mogelijk.

09:00: Bezoek aan Dansk Supermarket Group (t.b.c)

Dansk Supermarked Group exploiteert meer dan 1400 winkels in vier landen en verschillende succesvolle Deense e-commerce bedrijven. Het bedrijf heeft bijna 47.000 mensen in dienst in binnen- en buitenland. Wekelijks doen meer dan 9 miljoen mensen hun boodschappen bij deze winkels en dagelijks voorzien ze 1,4 miljoen klanten van levensmiddelen en dagelijkse (non-food) benodigdheden via hun off- en online winkels. Ontvangst door door Jeppe Dahl Jeppesen, Head of Purchase, beginnen met een store-check en aansluitend bestaat de mogelijkheid tot een korte 1-op-1 kennismaking.

11:30: Bezoek aan United Interfood (t.b.c)
United Interfood is een Zweeds familiebedrijf dat als sinds lange tijd handel bedrijft. UIF levert producten tegen de laagst mogelijke prijs. Hun assortiment en service is ideaal voor ondernemers en kleine winkels. Ontvanst door Ali Barjawi, CEO, beginnen met een store-check en aansluitend bestaat te mogelijkheid tot een korte 1-op-1 kennismaking.

14:00: Bezoek aan Goodtrade/Astrid och Aporna

Good Trade Scandinavia is een groothandel in organische, fair trade en vegetarische producten. Ze hebben een breed scala aan merken zoals Astrid och Aporna, Beaming Baby, Hevea, Biona en Freedom Confectionery. Ze leveren aan klanten uit het hele land; zowel grote als kleine. Hun klanten zijn supermarkten, health food shops, restaurants en cafés. Wij bezoeken een van de Astrid och Aporna shops van de keten, die de CEO 10 jaar geleden heeft opgericht, omdat hij de vraag naar voor een 100% vegetarische winkel zag. Wij worden ontvangen door Aron Sandberg Falk, COO en Dan Mortazavi, CEO, beginnen met een store-check en aansluitend bestaat de mogelijkheid tot een korte 1-op-1 kennismaking.

16:00: Vertrek naar de Luchthaven Kopenhagen

18:10: Vlucht naar Nederland
18.10 uur vlucht naar Schiphol (pas de volgende ochtend terugvlucht naar Eindhoven mogelijk). Let op: vluchten zijn niet in de prijs inbegrepen en moeten zelf geboekt worden.

Kosten

Kosten voor deze handelsmissie bedragen 795 euro ex. btw (indien u in aanmerking komt voor de SIB missievoucher). Inclusief vervoer ter plekke. Vlucht en hotel zijn niet inbegrepen.

Voor meer informatie:
Carmen Quinders
PSPS Consultants
Sr. Business Manager psps
T: +31 (0)70 329006
M: +31 (0)6 15231855
quinders@pspsconsultants.nl
www.pspsconsultants.nl
Publicatiedatum: