Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische mosselen in trek in Zwitserland en Duitsland

Tholen – Krijn Verwijs Yerseke levert onder merknaam Premier en onder private label mosselen aan tal van Europese supermarktketens en (horeca)groothandels. Het bedrijf heeft de audit van Skal goed doorlopen en het keurmerk voor verwateren, verpakken en het verwerken van de Premier Organic mosselen daarmee behouden.



Premier Organic Mosselen zijn biologische bodemcultuurmosselen die op duurzame wijze worden gekweekt, verwerkt en verpakt. "We zetten ons product nadrukkelijk als biologisch in de markt en maken het duidelijk herkenbaar als consumentenproduct. Met name in Duitsland en Zwitserland is de verkoop bezig aan een flinke opmars, naast de overige groeimarkten België, Nederland en Frankrijk", vertelt Danielle Westerweel van Krijn Verwijs Yerseke. In Duitsland worden de mosselen onder Naturland en in Zwitserland onder Bio Suisse op de markt gebracht. "In zijn algemeenheid zien we meer vraag naar biologische producten." Danielle verwacht dan ook dat de markt nog lang niet verzadigd is.

Om de mosselen te produceren, wordt er wild mosselzaad uit de natuurlijke leefgebieden verzameld en in beschutte gebieden geplaatst om het te beschermen tegen stromingen en stormen. "Ook dit proces wordt uitgevoerd met respect voor de natuur en de diversiteit van het gebied. De mosselen krijgen de kans om op natuurlijke wijze in het zuivere water verder te groeien. Dit geeft de mosselen hun hun karakeristieke smaak", legt Danielle uit.

"Dankzij de strikte monitoring en de hoge kwaliteitsstandaarden bij het zuiverings- en verwerkingsproces garanderen we een maximale voedselveiligheid", vervolgt Danielle. Het bedrijf voldoet aan de IFS- en FSSC-22000-certificering. "Mosselen blijven een natuurproduct. De kweek ervan levert al met al best een logistieke uitdaging op."

Voor meer informatie:
Danielle Westerweel
Krijn Verwijs Yerseke B.V.
Korringaweg 27-29
4401 NT Yerseke
T: +31 (0)113-579010
F: +31 (0)113-573820
info@verwijs.com
www.krijnverwijs.com