Verfijnd, vegan en 'suikervrij': chocolade met een twist
Op de Bio-beurs toont het bedrijf een uitgebreid aanbod van donkere chocolades. De Fine Dark '92 en '99 zijn, ondanks hun uitzonderlijk hoge percentage cacao, lang niet zo bitter als de namen doen vermoeden. "Cacao uit Midden- en Zuid-Amerika is van nature veel minder zuur dan cacao uit Afrika, uit bijvoorbeeld Ghana en Ivoorkust. Zo is de 'Arriba' cacao uit Ecuador verfijnd van smaak."
Tijdens de beurs ligt de focus op chocolade uit Panama, gemaakt van onder meer kokosbloesemsuiker. Het veganistische merk iChoc doet ook zijn intrede. "Met dat product willen we aantonen dat het goed mogelijk is om de smaak van klassieke melkchocolade te evenaren, zonder daarvoor maar een druppel koemelk te hoeven gebruiken." Het zijn deze productgroepen waar EcoFinia de komende periode de meeste nadruk op zal leggen. "Ook willen we onze afzet vergroten door nieuwe groeimarkten te bedienen. We exporteren nu al naar vijftig landen, maar de wereldwijde interesse naar biologische kwaliteitsproducten groeit nog altijd."
Voor meer informatie:
Alexander Kuhlmann
Ecofinia GmbH
T: +49 (0)2305-9208513
F: +49 (0)2305-540202
kuhlmann@ecofinia.de
www.vivani-schokolade.de