Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Oase voor duurzame horecaprofessionals

Een recent onderzoek door de Horecava maakt duidelijk dat duurzaamheid een onderschat thema is onder horecabezoekers. Een reden voor horecaprofessionals om een kijkje te komen nemen op de Bio-beurs op 18 en 19 januari in Zwolle. De beurs wordt georganiseerd door Bionext in samenwerking met Libéma.



Masterclasses van topkoks

Op het Foodplein van de Bio-beurs is er wederom een programma met live-cooking en masterclasses van topkoks. Zo laat Jonathan Zandbergen van restaurant Merlet (één Michelinster) zien en proeven wat hij maakt van verse Nederlandse producten van het land en uit de zee. Peter Gast, bekroond met een Michelinster, verzorgt een masterclass in sappen en sauzen. Hij maakt spannende cold pressed raw juices van groenten, fruit en kruiden. Chefkok Jeroen van Deursen brengt een ode aan het regionale product. Ook Nel Schellekens geeft een masterclass, 's Nederlands eerste van-kop-tot-kont chef. Zij gebruikt alle delen van het dier, van hersenen tot ballen. Ook de masterclasses over fermenteertechnieken van groenten of smakelijke bereidingen van paddenstoelen vallen op.

Horecaprofessionals kunnen inspiratie opdoen bij de ruim 350 exposanten op de beursvloer. Het inhoudelijk programma bestaat uit ruim 75 workshops en presentaties over uiteenlopende onderwerpen; bijvoorbeeld een optimale samenwerking tussen  telers en topkoks.

Duurzaamheid in de horeca

De Horecava heeft in november 2016 een onderzoek uitgevoerd naar duurzaamheid en trends in de toekomst in de horeca, onder horecaprofessionals en horecabezoekers.

Thema's zoals voedselverspilling, milieuvriendelijkheid, diervriendelijke en seizoensproducten zijn voor horecabezoekers veel belangrijker dan in de horeca wordt gedacht. Ruim acht op de tien horecabezoekers vindt voedselverspilling belangrijk, terwijl de horecaprofessionals denken dat dit geldt voor maar 40% van hun gasten. Diervriendelijke en seizoensproducten worden door circa twee derde genoemd en het gebruik van regionale producten en milieuvriendelijkheid zijn voor bijna zes op de tien horecabezoekers belangrijk bij een bezoek aan de Nederlandse horeca. De ondernemers schatten deze aantallen telkens lager in, legt Luuk Scholte, beursmanager van de Horecava uit.

Voor meer informatie: www.bio-beurs.nl

Publicatiedatum: 11-1-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

8-2-2017 Syrische vluchtelingen openen eerste EKO-gecertificeerde dönerrestaurant
3-2-2017 The Foodmaker lanceert biologische kant-en-klare maaltijden
30-1-2017 "Eerste 100% biologische, glutenvrij en lactosevrije snack in Nederland"
26-1-2017 Vitameals: maaltijdboxen voor speciale eetwensen
24-1-2017 Restaurant Gys krijgt EKO-keurmerk Horeca Goud
20-1-2017 Ruim 10.000 bezoekers in het Bio Proeflokaal
18-1-2017 De Kas wint award Beste Biologisch Restaurant van Nederland
10-1-2017 Doe-het-zelver vent biologische soepen per bakfiets
9-1-2017 Horecabezoeker positief over duurzaamheidskeurmerk
5-1-2017 "Biologisch en culinair voor horecaprofessional binnen handbereik"
23-12-2016 Nieuwe Bagel & Beans Breda heeft aandacht voor bio
22-12-2016 Primeur in Nederland: pop-up biologisch restaurant
22-12-2016 Bio in Berlijn niet alleen voor de happy few
21-12-2016 Genomineerden Beste Biologische Restaurant 2017 bekendgemaakt
21-12-2016 Spiritueel overnachten in een biologische hoeve
15-12-2016 Veel aandacht voor voedselverspilling en duurzaamheid op Horecava 2017
15-12-2016 "Ik ben een pionier en een pitbull: ik rammel en laat nooit los"
14-12-2016 Oostenrijk deelt bio-gastronomieprijs uit
9-12-2016 Drees Peter van den Bosch directeur beebox en Willem&Drees
8-12-2016 Conscious Hotel opent duurzaam restaurant in 2017

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *