Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fernando Garnique, GB Organic

Bio-physalis uit het Andesgebergte

Peruaanse physalis of goudbessen behoren tot de gezondste en meest voedzame fruit op aarde. In Zuid-Amerika wordt het fruit volop gegeten maar in Spanje is het product nog vrij onbekend. "De physalisteelt breidt zich maar langzaam uit over andere werelddelen, vertelt Fernando Garnique, directeur van GB Organic in Peru. "Op slechts een beperkt aantal markten is het product al bekend, waardoor het moeilijk is om uit te breiden binnen deze categorie. Momenteel leveren we het product vers, gedroogd en als gelei. Op deze manier kunnen we de markt wereldwijd bedienen. In een aantal landen zien we betere marktkansen voor physalis zoals in Nederland, Duitsland en Spanje.



Physalis is van origine een Peruaans product maar worden ook elders geteeld, onder meer in Colombia. "We concurreren niet direct met Colombia omdat dit land andere markten belevert met verse bessen. Hier in Peru beschikken we over grotere volumes en bieden we het product ook gedroogd aan. We produceren jaarrond", vervolgt Garnique.



Momenteel houdt GB Organic zich bezig met het jaarrond telen van physalis. In de periode van november tot januari bereikt de productie zijn piek. Garnique legt uit dat het klimaat in de Andes, waar het fruit op een hoogte van 2.500 meter wordt geteeld, optimaal is zodat de productie het hele jaar plaats kan vinden. "De omstandigheden zijn zo goed dat we dit seizoen ondanks een late start wegens gebrek aan neerslag nu alweer op het gebruikelijke productievolume zitten," aldus Garnique.

Voor meer informatie:
Fernando Garnique
GB Organic
Tel.: +51 16555680
gborganic@gmail.com
gborganic.wixsite.com
Publicatiedatum: