Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Doe-het-zelver vent biologische soepen per bakfiets

Tholen – Onlangs stopte Patrick Suèr met zijn baan als groenteman op de plaatselijke biologische markt in Den Haag, om zich te richten op zijn droomfabriek. Daarin maakt hij allerhande meubels en ander houtsnijwerk; allemaal op maat. Ook kookt hij als thuiskok voor feesten en partijen. In afwachting van een stabiele afzetmarkt brengt Patrick in de tussentijd rond het middaguur in en rondom de Haagse binnenstad biologische soepen aan de man met zijn zelfgemaakte bakfiets: De Soepmobiel.



Tijdens de kerstperiode verkocht Patrick veel erwtensoep. Ook prei- en wortelsoep vonden gretig aftrek. Voor zijn soepen maakt hij vooral gebruik van lokale seizoensproducten. "Momenteel ben ik aan het uitzoeken waar ik mijn soepen het beste aan kan bieden", vertelt Patrick, die op het moment van schrijven zes keer op pad is geweest. "Zo misstaat mijn dienst niet bij evenementen of bedrijfsuitjes."



Patricks soepen zijn vegetarisch en ready-to-eat. "Als klanten er behoefte aan hebben, voeg ik desgewenst plakjes ham of worst toe om de soep verder op smaak te brengen." Daarbuiten voegt hij op locatie nog verse kruiden toe. Patrick verwacht tweemaal per week zijn soepen te verkopen. "De eerste reacties zijn positief. Wel is het opvallend dat we in Nederland geen eetcultuur op straat hebben. Het zijn vooral expats en soms toeristen die warmlopen voor mijn soepen. De lokale bevolking kijkt de kat nog een beetje uit de boom. Misschien vinden ze het te excentriek", lacht Patrick.

Voor meer informatie:
Patrick Suer
De Soepmobiel
p@suer.eu
www.suer.eu
M: 06-21828368