Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische wijnteelt in Chili levert consistente wijnen

Chileense bodems zijn niet erg vruchtbaar. "Gebruik van kunstmest is echter geen oplossing voor de productie van wijn. Kunstmest verstoort het natuurlijk metabolisme van de wijngaard, waardoor er veel suiker in de druif komt terwijl je lang moet wachten voor je de druif kunt plukken. Dit leidt uiteindelijk tot hele droge wijnen met een te hoog alcoholpercentage", legt wijnproducent Soto uit. 



Soto heeft daarom besloten om met zijn 600 hectare aan wijngaarden de stap te maken naar biodynamische wijnteelt, iets waar hij zich al zijn hele carrière in zowel Chili en Californië mee bezig houdt. Deze biologische methodes zijn volgens hem niet enkel goed voor de gezondheid en houdbaarheid van de druiven maar heeft ook geleid tot de productie van meer consistente, verse en gebalanceerde wijnen. 

Chili heeft de ideale omstandigheden voor de productie van biologische wijn. Sommige wijnproducenten zien bijkomende kosten als een obstakel. Volgens Soto heeft dit te maken met een gebrek aan lange-termijn visie. "Sommige telers die wel de overstap maken zijn alleen bezig met het creëren van een image, terwijl het voor mij ook echt om de kwaliteit gaat."

Bron: The Drink Business
Publicatiedatum: