Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wordt 2017 het jaar van het biologische voedsel in VS?

Amerikanen eten graag. Dit heeft grote impact op het milieu, én brengt ook sociale kosten met zich mee nu meer dan 70% van de volwassenen overgewicht heeft. In 2017 hebben de Amerikanen 4 uitdagingen om beter met hun voedsel om te gaan. 



1. Telers overhalen: Het is voor telers vaak een grote stap om te switchen naar biologische teelt, omdat dit geld en tijd kost. Het is belangrijk hen te overtuigen toch de overstap te maken. 

2. Antibiotica: Aanwezigheid van antibiotica in voedselproducten heeft gezorgd voor de ontwikkeling van enkele antibiotica-resistente bacteriën. Om te voorkomen dat we antibiotica niet meer als effectief geneesmiddel kunnen gebruiken moeten we zorgen dat het uit onze voedselproducten verdwijnt. 

3. Duurzame visvangst: Veel vis is op een niet-duurzame manier gevangen, illegaal en met slechte werkomstandigheden voor arbeiders. Om een goede impact te hebben op het milieu en de maatschappij moet er meer duurzame vis geconsumeerd worden in plaats van conventionele vis. 

4. Vleesvervangers: Amerikanen houden van vlees, maar de consumptie van vlees is erg slecht voor het milieu. Er moeten meer goede vleesvervangers ontwikkeld en aangeboden worden, zodat mensen dat kunnen eten in plaats van vlees. 

Publicatiedatum: