Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologisch bananenmeel op Nederlandse markt

Bananenmeel is heel populair om bijvoorbeeld pannenkoeken of brood mee te bakken of als onderdeel van een(power)ontbijt. "We zijn daarom heel blij dat we als allereerste in Nederland biologisch bananenmeel kunnen aanbieden," vertelt Sandra de Jong van De Nieuwe Band. "Het is heerlijk door yoghurt, pap of smoothies en je kunt bananenmeel ook heel goed als glutenvrije vervanger van tarwebloem gebruiken in pannenkoeken, (bananen)brood en koekjes."



Het bananenmeel wordt gemaakt van biologische Cavandish-bananen uit Noord-Peru. Hier worden de bananen verbouwd in combinatie met cacao, zodat de boeren het hele jaar een inkomen hebben. De bananen worden rijp geoogst, met de hand gepeld en geschoond, zongedroogd en daarna vermalen tot meel.

"Wij hebben het bananenmeel hier uitgeprobeerd en er heerlijke pannenkoekjes mee gemaakt. Het resultaat was geweldig: perfecte, soepele, zachte pannenkoekjes, die heel licht naar banaan en ietwat zoet smaakten. Lekker om als ontbijt te eten en dan vol energie de dag mee te beginnen. De pannenkoekjes zijn zo vol van smaak, dat het verder eigenlijk geen enkel zoetmiddel of andere toevoeging nodig heeft."

Enthousiast geeft Sandra nog enkele tips: "geef je yoghurt, papje of muesli een boost banaan door er een paar lepeltjes bananenmeel aan toe te voegen."

meer informatie: www.nieuweband.nl


Publicatiedatum: