Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Biologisch bananenmeel op Nederlandse markt

Bananenmeel is heel populair om bijvoorbeeld pannenkoeken of brood mee te bakken of als onderdeel van een(power)ontbijt. "We zijn daarom heel blij dat we als allereerste in Nederland biologisch bananenmeel kunnen aanbieden," vertelt Sandra de Jong van De Nieuwe Band. "Het is heerlijk door yoghurt, pap of smoothies en je kunt bananenmeel ook heel goed als glutenvrije vervanger van tarwebloem gebruiken in pannenkoeken, (bananen)brood en koekjes."



Het bananenmeel wordt gemaakt van biologische Cavandish-bananen uit Noord-Peru. Hier worden de bananen verbouwd in combinatie met cacao, zodat de boeren het hele jaar een inkomen hebben. De bananen worden rijp geoogst, met de hand gepeld en geschoond, zongedroogd en daarna vermalen tot meel.

"Wij hebben het bananenmeel hier uitgeprobeerd en er heerlijke pannenkoekjes mee gemaakt. Het resultaat was geweldig: perfecte, soepele, zachte pannenkoekjes, die heel licht naar banaan en ietwat zoet smaakten. Lekker om als ontbijt te eten en dan vol energie de dag mee te beginnen. De pannenkoekjes zijn zo vol van smaak, dat het verder eigenlijk geen enkel zoetmiddel of andere toevoeging nodig heeft."

Enthousiast geeft Sandra nog enkele tips: "geef je yoghurt, papje of muesli een boost banaan door er een paar lepeltjes bananenmeel aan toe te voegen."

meer informatie: www.nieuweband.nl



Publicatiedatum: 5-1-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

20-6-2018 VS: Arnold, Brownberry en Oroweat brood introduceren nieuwe biologische lijn
19-6-2018 Van zorg tot brood en natuurbeheer
15-6-2018 Plannen voor bio-bakkerij in Dominicanessenklooster
15-6-2018 Frank hoopt dat zijn biologische stoet als warme broodjes over de toonbank gaan
14-6-2018 Bio-bakker Gerard Hardeman te gast bij Oké FM
4-6-2018 Nieuw: Goudse kaasbolletjes met komijn
4-6-2018 "Enthousiast na proeven van deze Nieuw-Zeelandse lekkernij"
28-5-2018 De Veldkeuken gaat verbouwen
25-5-2018 Nu ook speltpita's
18-5-2018 Biologische rawfood crackers ontstaan uit zoektocht naar oplossing allergie
15-5-2018 Driekant en EKO-keurmerk in RTL7-programma Greenproject
14-5-2018 Minder deelnemers voor duurzame taartenbakwedstrijd
14-5-2018 'De Twee Gebroeders' vertellen over bio-meel tijdens landelijke molendag
14-5-2018 "Geur van versgebakken brood stimuleert niet tot aankoop"
1-5-2018 Le Bonbon Franc nu Skal-gecertificeerd
30-4-2018 Renkumse Molen Skal-gecertificeerd
30-4-2018 Eerste bio-baktarwe sinds jaren in Friesland verbouwd
20-4-2018 Bakwedstrijd: biologische appeltaart
16-4-2018 Pré Pain heeft uitbreidingsplannen
12-4-2018 "Biologisch brood kan ook echt lekker en betaalbaar zijn"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *