Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Biologisch bananenmeel op Nederlandse markt

Bananenmeel is heel populair om bijvoorbeeld pannenkoeken of brood mee te bakken of als onderdeel van een(power)ontbijt. "We zijn daarom heel blij dat we als allereerste in Nederland biologisch bananenmeel kunnen aanbieden," vertelt Sandra de Jong van De Nieuwe Band. "Het is heerlijk door yoghurt, pap of smoothies en je kunt bananenmeel ook heel goed als glutenvrije vervanger van tarwebloem gebruiken in pannenkoeken, (bananen)brood en koekjes."



Het bananenmeel wordt gemaakt van biologische Cavandish-bananen uit Noord-Peru. Hier worden de bananen verbouwd in combinatie met cacao, zodat de boeren het hele jaar een inkomen hebben. De bananen worden rijp geoogst, met de hand gepeld en geschoond, zongedroogd en daarna vermalen tot meel.

"Wij hebben het bananenmeel hier uitgeprobeerd en er heerlijke pannenkoekjes mee gemaakt. Het resultaat was geweldig: perfecte, soepele, zachte pannenkoekjes, die heel licht naar banaan en ietwat zoet smaakten. Lekker om als ontbijt te eten en dan vol energie de dag mee te beginnen. De pannenkoekjes zijn zo vol van smaak, dat het verder eigenlijk geen enkel zoetmiddel of andere toevoeging nodig heeft."

Enthousiast geeft Sandra nog enkele tips: "geef je yoghurt, papje of muesli een boost banaan door er een paar lepeltjes bananenmeel aan toe te voegen."

meer informatie: www.nieuweband.nl



Publicatiedatum: 5-1-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

14-2-2018 Belgische campagne voor biologische graanproducten
12-2-2018 Omzetgroei met dubbele cijfers voor Trek en Bear
30-1-2018 Oldenheimer: 100% volkomen volkoren zuurdesembrood
26-1-2018 Wessanen focust op verantwoorde tussendoortjes
22-12-2017 Cannabis Burger bij Burgerbar Ter Marsch & Co
8-12-2017 Biologische speculaas het hele jaar door
4-12-2017 Thedinghsweert koekjes - met zorg gebakken
1-12-2017 Bietenbrownie en wortelmuffin tegen voedselverspilling
17-11-2017 Exclusief in BelgiŽ: bio-marsepein van HygiŽna
16-11-2017 Bakkerij Hardeman heet nu 'Gerard & Suus'
10-11-2017 Bezorgservice Bready: brood 's nachts besteld, 's ochtends in huis
9-11-2017 Nieuw: biologische pompebledbroodjes uit Friesland
6-11-2017 Nieuw bij Natudis: Ranson Bierbroodmixen
3-11-2017 Wethouder Het Bildt krijgt eerste Fairtrade Suikerbrood van Eko Bakkerij Bolhuis
12-10-2017 Twee Great Taste Awards voor bio-kaasbiscuits Buiteman
27-9-2017 Voormalige natuurvoedingswinkelier begint banketservice
25-9-2017 Afbakbroodjes en baguettes nieuw merk Slooow in het schap
21-8-2017 Mobiele houtoven: geen ambacht, maar kleinkunst
18-8-2017 Oogst bio-granen bijna afgerond
9-8-2017 Nieuw: gluten- en suikervrije bakmixen van Nutridia

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *