Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Griekse olijfolie verovert Nederland

Het begon met kleine flesjes. Familie, vrienden, buren, bekenden. De Nederlands-Griekse familie Gkazas voorzag iedereen van hun olijfolie. Kleine flesjes rechtstreeks vanaf Kreta naar de Nederlandse keuken. Inmiddels is Gkazas Olijfolie een volwaardig familiebedrijf dat retailers en horeca voorziet van ongefilterde, biologische en koudgeperste extra vergine olijfolie.



Momenteel levert Gkazas samen met distributeur Delisouth aan meer dan honderd winkels in Nederland en Belgiƫ. Daarnaast wordt Gkazas bij ongeveer vijftig restaurants in de keuken gebruikt en staat het bij een overgroot deel van de restaurants ook op tafel.



De olijfolie van Gkazas komt grotendeels uit het plaatsje Larani op Kreta. Mede-oprichter en naamgever George Gkazas bezit daar een ruime hoeveelheid grond waarop de olijfbomen staan. Om te voorzien in de grote vraag koopt Gkazas ook olijfolie van dezelfde kwaliteit op van zijn familie en kennissen. Dit betekent dat het voor veel van deze families weer lucratief is om hun olijfgaard te bewerken, de olijven te oogsten en olijfolie te produceren.



Gkazas onderhoudt een persoonlijke band met de consument via een eigen online magazine. Via gkazasolijfolie.nl leest de bezoeker alles over Gkazas, olijfolie en de Griekse levensstijl. Op verscheidene markten, zoals de Local Goods, Neighbourfood en Swan Market, brengen de oprichters persoonlijk met veel liefde het product aan de man. Een persoonlijke betrokkenheid die ook in de pers niet onopgemerkt bleef; zo tipte onder andere Jamie Oliver Gkazas al in het Jamie Oliver Magazine.

Meer informatie: www.gkazasolijfolie.nl / info@gkazas.com
Publicatiedatum: