Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Chris de Jong (GreenS & SaladS): "We wassen met water uit eigen bron"

Snijkeuken voorziet retailers tot groenteboer om de hoek

Tholen - Vanuit de groentensnijderij van de toenmalige groothandel Ter Wal in Meppel startte Chris de Jong in 2012 door met GreenS & SaladS. Inmiddels dient de levert de moderne snijkeuken gesneden aardappelen, groenten, rauwkost, rauwkostsalades en fruit aan speciaalzaken, (keur)slagers, groothandels, retailers, instellingen, horeca en productiebedrijven. "We kunnen zowel de groenteboer om de hoek als landelijk opererende retailers bedienen."



Het grootste product van GreenS & SaladS zijn de verschillende rauwkostsalades, gevolgd door gesneden groenten. "Alle combinaties zijn mogelijk in de door de klant gewenste snit en receptuur. Klanten kunnen voor 500 gram rauwkost tot 3.000 kg in elke gewenste verpakking en hoeveelheid bij ons terecht. Daarbij bieden we ook een uitgebreid assortiment aan biologische producten aan. Omdat wij het SKAL-keurmerk hebben, weet je zeker dat biologisch bij ons ook echt biologisch is. Wij werken met lokale telers zoals Bijzonderland voor bladgewassen en Bio Romeo voor wortelen en bieten."

"Voor leveringen in Drenthe, Friesland en Groningen hebben we onze eigen bezorgservice. Zo kunnen we onze klanten in Noord-Nederland nog beter bedienen. Ook kunnen onze klanten binnenkort online bij ons bestellen", vertelt de groentesnijder. Op de vraag of hij ook klanten in de naastgelegen Duitse markt heeft, antwoordt Chris: "Nog niet, maar we zijn in gesprek met een grote Duitse retailer, voor wie we een speciaal concept aan het ontwikkelen zijn."



Blurring
"Productontwikkeling begint bij de basis: de bestaande snijtechnieken die wij toepassen op onze groenten en fruit. Vanuit daar ontwikkelen wij stap voor stap verder. Samen met de klant kijken we onder andere naar de receptuur, snijtechniek en soort groente of fruit. De volgende stap is proefproductie. Daarna gaan we verder de diepte in. En zo kan een nieuw product ontstaan. De klassieke grenzen tussen horeca en winkels vervagen. Als ondernemer moet je meer doen dan alleen je deuren openen en hopen dat er iemand binnenkomt. Je moet origineel zijn, bijzondere combinaties maken, en meer aandacht hebben voor versbeleving", vertelt Chris.



"Daar spelen wij als leverancier van verse producten graag op in. Denk aan de bolero-salade met prei, appel, mandarijn en ananas, met onze eigen basisdressing. Of één van onze gezamenlijk ontwikkelde producten, de TastyBasics Huzarensalade, op basis van bloemkool. Weinig koolhydraten, en toch die echte huzarensmaak", vertelt Chris. "Ook werken we aan een kant-en-klare verse soep met groenten. Het is eenzelfde idee als Cup-a-Soup, maar dan vers en met eerlijke en gezonde producten. Een Soep met verse groenten waar je alleen nog maar kokend water bij hoeft te doen, binnen tien seconden heb je een lekkere verse soep. Het nieuwe concept is met name ideaal voor de To Go markt, waarbij de consument weinig tijd heeft, en toch iets lekker gezonds wil eten, zonder toevoegingen."



Circulaire economie
Duurzaamheid is bij GreenS & SaladS geen loze kreet. "Onze groente wassen we met water uit eigen bron. Dit bronwater komt uit de oude Drentse zandgronden. Het is zuiver en schoon en voldoet aan de eisen. Dit laten wij regelmatig testen in een extern laboratorium. Ons snijafval wordt als veevoer en compost verwerkt. Food for food noemen we dat. Daarnaast doen we aan recycling. Wij scheiden al ons hout, blik, plastic en karton voor hergebruik. Hiermee zijn we hard op weg een circulaire onderneming te worden. Dat is goed voor het milieu en we merken dat onze klanten het ook erg belangrijk vinden."

Ook voor wat betreft de sourcing van de aardappelen, groenten en fruit hanteert GreenS & SaladS een eigen werkwijze. "We hebben er een heel bewuste keuze in gemaakt om niet zelf de volledige inkoop op te zetten, met alle problematiek die daarbij komt kijken. Met een paar telers werken we rechtstreeks, zo levert de bekende Boer Geert in de winter onze boerenkool en in de zomer kunnen we bij hem ook terecht voor witte kool, rode kool, bloemkool, en broccoli. Maar verder kopen we in bij Willem Dijk AGF en Verscombi. We hebben een bewuste keuze gemaakt om dit over te laten aan mensen die daar kennis van hebben en dat bevalt bij beide partijen enorm goed!"

Voor meer informatie:
Greens & Salads
Pieter Mastebroekweg 12
7942 JZ Meppel
T 0522 244 397
F 0522 870 804
E info@greensandsalads.eu
www.greensandsalads.eu