Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Almere investeert in bio-kasteelt

Een aantal kastelers in Almere Buitenvaart overweegt om zich aan te sluiten bij het biologische glasgroenteconcept Efibia. Het plan is om op een areaal van 20 hectare een breed assortiment groenten te telen. De producten moeten onder de merknaam Esenca op de markt gebracht worden, zo meldt Nieuwe Oogst.

Kwekerij Efibia bestaat sinds 2013. Het bedrijf teelt groenten, kruiden en eetbare bloemen op 3 hectare van een voormalige rozenkwekerij. Daarnaast kweekt het bedrijf zaden. Het bedrijf heeft een unieke visie op gebruik van licht en water in de teelt. Alles draait om de productie van gezonde producten. In combinatie met Buitenvaart Duurzaam, gemeente Almere en Rabobank zoekt Efibia naar groei door andere telers te enthousiasmeren. Op dit moment wordt de interesse gepeild, een volgende stap is de oprichting van een cooperatie. Volgens een woordvoerder van de gemeente Almere hebben zich al zes geinteresseerde telers gemeld. “Twee van hen hebben nog geen vestigingen in dit gebied maar willen hier wel investeren,” aldus de woordvoerder.

Voor de geinteresseerde telers wacht wel een knelpunt. “Van de huidige monocultuur in glasgroenten of zelfs sierteelt naar een breed assortiment groenten en kruiden telen in de grond is een hele stap,” signaleert voorzitter Hans Goudriaan van LTO Noord Almere de uitdaging.

Bron: Nieuwe Oogst

Publicatiedatum: