Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische teelt in Palestina

Steeds meer Palestijnse telers gebruiken biologische methoden. Ongeveer 1000 telers hebben de overstap al gemaakt, en op dit moment zitten 300 telers in de overstapfase. 



Palestijnse telers lopen tegen veel moeilijkheden aan. Deze moeilijkheden variëren van gelimiteerde bewegingsvrijheid en watergebruik onder Israëlische bezetting tot droogte, veranderende temperaturen, en zwakke irrigatiesystemen. Biologische productie, afhankelijk van regenval in plaats van irrigatie, bewijst een goed alternatief te zijn. 

Biologische telers zijn lid van de Palestine Fair Trade Association (PFTA) die hen ondersteunt en goede prijzen garandeert. Het zusterbedrijf van PFTA, Canaan Fair Trade, koopt biologische producten voor goede prijzen in waarna deze verwerkt en/of geëxporteerd worden. Biologische telers kregen dit jaar €6,32 voor een kilo olijven en €4,89 voor een kilo amandelen. Dit is €0,96 meer per kilo dan op de normale markt. De export van Canaan Fair Trade overschreed in 2014 €7,5 mln gevolgd door €5,7 mln in 2015. 

bron: US News
Publicatiedatum: